Országos Könyvtári Napok

2021.10.07. 11:00

Olvasókirályság születik

Bambi történetét kellett jól ismerni a könyvtár játékához.

Detzky Anna

Fotó: ÉM

Idén is megkoronázzák a gyermekolvasók királynőjét és királyát a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, az Országos Könyvtári Napok keretében. Azok kaphatják meg ezt a mesés címet, akik ismerik Bambi történetét, mert olvasták Felix Salten népszerű regényét, és sikerrel szerepelnek az ünnepélyes alkalomra kiírt pályázaton.

A szövegértést tesztelik

A Bambi című ifjúsági regény tartalmára épülő feladatlapot állítottak össze a Gyermekkönyvtár munkatársai. A hatdarabos kérdéssor szeptember közepétől volt letölthető az intézmény internetes felületéről, és személyesen is át lehetett venni a helyszínen, a 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. szám alatt.

A feladatok megoldásához a könyv bármelyik kiadása felhasználható volt.

A szövegértést vizsgáló kérdések között az időrendiségre és a szereplők kilétére vonatkozóak is szerepeltek. Az adott témára írandó fogalmazás egyik választható témája a cselekményt feldolgozó Disney-­rajzfilmre épült, a másik pedig egy részletből kiinduló fantázia­mese volt. A Gyermekolvasók Királynője és Királya cím kiosztása, valamint a könyvajándékok ünnepélyes átadása 2021. október 10-én, az Országos Könyvtári Napok zárórendezvényén, a Könyves vasárnapon lesz – tudtuk meg.

(A borítóképen: Felix Salten népszerű könyve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában