Miskolci képzőművészet

2021.10.29. 09:00

Már keresik a következő Mazsaroff-díjas művészt

Képzőművészeti ösztöndíj elnyerésére hirdetett pályázatot a díjalapítóval közösen a Miskolci Galéria.

Fotós: Ádám János

Fotós: Ádám János

A rangos elismerésnek számító Mazsaroff-díjat 2008-ban alapította Mazsaroff Miklós festőművész özvegye, a Pro Urbe díjas dr. Nikolaeva Marija. A díj célja, hogy anyagi és erkölcsi támogatást nyújtson olyan tehetséges, fiatal képzőművészeknek, akik alkotópályájuk elején állnak, és elsősorban Miskolchoz vagy a megyéhez, illetve a régióhoz kötődnek. Az ösztöndíj mellett a mindenkori díjazott önálló kiállítás rendezésének a lehetőségéhez jut a Miskolci Galéria kamaratermében – a díj odaítélését követő évben.

A Mazsaroff-díj értékét növelik az eddigi díjazottak: olyan alkotók részesültek az elismerésben, akik figyelmet érdemlő szereplői a hazai képzőművészeti életnek (lásd keretes írásunkat a névsorral).

A Miskolci Galéria a honlapján közli a jelentkezéshez szükséges információkat.

Egyebek között azt, hogy olyan 21 év feletti, de 35 év alatti pályázó képzőművészek jelentkezését várják idén december 31-én éjfélig, akik családi, tanulmányi vagy szakmai téren kötődnek Miskolchoz és az annak vonzáskörzeteként értelmezhető szűkebb északkelet-magyarországi régióhoz.

A díj nyertesének nevét 2022. január 22-én, a magyar kultúra napján ünnepélyes díjátadó keretében hozzák nyilvánosságra. Az esemény egyben az előző évi díjazott kiállításának a megnyitója is.

A korábbi díjazottak

Batykó Róbert (2009), Bánki Ákos (2010), Sütő Róbert (2011), Csabai Re­nátó (2012), Szilágyi Rudolf (2013), Szanyi Borbála (2014), Horváth Kinga (2015), Lenkey-Tóth Péter (2016), Lukács Róbert (2017), Miklós Gábor (2018), Góré Szabina (2019), Dombovári Ágnes (2020), Gulyás Andrea Katalin (2021).


A pályázat részletei a Miskolci Galéria honlapján olvashatók: www.miskolcigaleria.eu

(A borítóképen: A 2021-es díjazott, Gulyás Andrea Katalin és a díjalapító, dr. Nikolaeva Marija a Miskolci Galériában)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában