A hónap előadása

2021.10.31. 18:15

A Producerek a hónap előadása októberben

Döntött a közönség, Mel Brooks és Thomas Meehan világhírű musicaljének miskolci változata kapta a legtöbb szavazatot.

Fotó: Bujdos Tibor

Szavazhatnak majd rendszeresen színházbarát olvasóink a 2021-2022-es évadban is: melyik előadás nyerte el leginkább a tetszésüket a Miskolci Nemzeti Színház aktuális kínálatából.

Voksolni a Borsod Online-on lehet. Itt a megadott határidőig a legtöbben a Producerek mellett törtek lándzsát, így októberben ez a produkció lett a hónap előadása.

Az idén nyári bemutató előtt a rendező, Béres Attila ezzel ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a művet: „A mai világban, főleg a mostani helyzetben minden eszközt meg kell ragadnunk, hogy kiálljunk egymásért, az igazságért, a szabadságért. Ez a tizenkét Tony-díjjal jutalmazott produkció a lehető legszórakoztatóbb módon mondja bele az arcunkba azt, amit sokan nem mernek, vagy éppen elleneznek. A közösség összetartásának fontosságát, a sokszínűséget sok éve hirdetjük, és büszkék vagyunk rá, hogy a közönségünk is osztozik ezen alapértékünkben.”

Az Észak-Magyarországban így írt az előadásról, a premier után Bujdos Attila: „A szeretethez, szerelemhez való jog egyenlőségét az alkotók a műből vezetik le. A szórakoztatásról szóló szatírából. Az önhitt nagyravágyásából, hogy bármiből lehet színház és bevétel, hogy felfedezhető és megosztható ennek az egésznek a leírását szolgáló működőképes minta. Hogy a közönség megnyerhető. Hogy van újrakezdés – élet a bukás után. Az előadás létezőként illeszti össze egységes képpé a közbeszédből ismert felszínes színházképmozaikokat, meséli el a másság, az excentrizmus szájhagyományát. Így. Ilyennek, ízlés és ízléstelenség határán egyensúlyozva. Komolyan véve a túlzást, magán is nevetve. A színészek, az énekkar, a zenekar, a Miskolci Balett összjátéka féktelen, motivált, jókedvű, erotikus képzetekkel átszőtt.”

A mostani szavazás alkalmával a közönség is véleményt mondhatott: „Szuper musical, még szuperebb színészekkel.”, „Lajos András, Szőcs Artur, Rózsa Krisztián kiemelkedő alakítást nyújt.”, „Imádtam.”, „Szuper komédia. Kiváló színészek és táncosok. Imádtuk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában