16. Múzeumok Őszi Fesztiválja

2021.09.28. 15:30

A múzeumi harmónia az idei esemény mottója

A 16. Múzeumok Őszi Fesztiválját rendezik meg szeptember 27. és november 11. között.

Apagyi Beáta

Forrás: HOM

A fesztivál célja rávilágítani arra, hogy a kulturális intézmények, ezen belül is a múzeumok hogyan tudnak az egészség, a testi és a szellemi egység létrejöttéhez hozzájárulni. Ezért alkották meg a rendezvénysorozat jelmondataként a „múzeumi harmónia” kifejezést, amely minden olyan múzeumi tevékenységre vonatkoztatható, amely valamilyen módon hozzájárul a testi és a szellemi egészség megőrzéséhez, a rekreációhoz is. A szerethető, gyógyító múzeumi lét hangsúlyozásának gondolatmenetéhez illesztették hozzá a szervezők a turisztikát is. Ugyanis az idei esemény másik célja felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy az utazások során nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújthat egy-egy múzeum gyűjteményének felkeresése.

Vassné Dobák Leonóra, a Herman Ottó Múzeum kommunikációs osztályának vezetője kiemelte, hogy a múzeum 16. alkalommal csatlakozik az eseményhez.

– A Múzeumok Őszi Fesztiváljának idején – a Múzeumok Éjszakája mellett – nagyobb figyelem irányul hazánk múzeumaira, kiállítóhelyeire. Az idei évben a múzeumi harmónia tematika mellett kiemelt szerepet kap a zene, így folytatódik a Bartók Plusz Pilinszky Plusz Én sorozat az immáron 25 éves Színészmúzeumban, illetve zenés tárlatlátogatásokkal, koncertekkel, valamint zenetematikus előadásokkal várjuk látogatóinkat, de egy különleges jógaórára vagy éppen óriásmandala-festésre is készülünk az érdeklődő múzeumbarátok számára. A fesztivál ideje alatt intézményünk kulisszatitkaiba is betekintést nyújtunk. A „Tiétek is a múzeum!” mottó jegyében a rendvédelmi dolgozók és a felsőfokú intézményekben oktatók számára külön programokkal készülünk mindamellett, hogy a koronavírus-járvány alatt a frontvonalban helytálló egészségügyi dolgozók továbbra is élhetnek a kedvezményes belépési lehetőséggel. Természetesen ezek mellett nem maradnak el a nívós szakmai programok sem. A Múzeumok Őszi Fesztiválja ideje alatt kedvezményes jegykonstrukciókat biztosítunk látogatóink számára – tette hozzá.

Érdemes tájékozódni

– Ez a másfél hónap mindig egy magasabb látogatószámot produkáló időszak. Sokan kíváncsiak a kiállításainkra, hiszen ekkor több olyan kiegészítő programmal találkozhatnak a múzeumba járók, amivel év közben nem. Javaslom a látogatóknak, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjanak a múzeum honlapján, ahol megtalálják a részletes programot, az előzetes regisztrációt igénylő eseményeket, a jegyárakat, a belépés aktuális feltételeit – hívta fel a figyelmet a kommunikációs vezető.

A további megyei programokat városokra lebontva itt érhetik el az érdeklődők.

(A borítóképen: Látogatók a Múzeumok Éjszakáján, újabb rendezvények jönnek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában