augusztus 20

2021.08.24. 12:00

Szent István király és az államalapítás ünnepe

Mezőkeresztesen csütörtökön, Mezőkövesden pénteken tartották az augusztus 20-i ünnepségeket.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Csütörtökön ünnepelte Mezőkeresztes Szent István király államalapítását.

A főtéri rendezvényen előbb Majoros János polgármester, majd Tállai András országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait a király hagyatékáról és arról, hogy ezer év viszontagságai közepette is megmaradt a magyar nép, majd a Szervita Nővérek Gyermekotthon lakóinak verses, énekes előadása következett.

A Másképp csoport zenés produkcióját követően Hajdú Ferencné református lelkész és Lipcsák János plébános áldották meg az új kenyeret, az ünnepség a szentistváni néptáncosok műsorával zárult.

Koszorúzással kezdődött

Mezőkövesden pénteken délelőtt koszorúzással vette kezdetét az állami ünnep, majd szentmise következett a Jézus Szíve-templomban. A városi ünnepségen Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita énekelt, Tállai András pedig ünnepi beszédet mondott. Szent István király érdemein és ezek ezer éven keresztül való megvédésén túl Nyugat-Európát ostorozta a muszlim bevándorlás és a szexuális kisebbségek előtérbe helyezése miatt.

Az ünnepség végén Török László plébános és Gordos Attila református esperes áldották meg a kenyeret, amelyet dr. Fekete Zoltán polgármester szegett meg. Az ünnepet Mezőkövesden a Dinamit zenekar koncertje és tűzijáték zárta.

(A borítóképen: Mindkét településen Tállai András országgyűlési képviselő mondott beszédet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában