Színház

2021.08.25. 18:00

Mindig az elejétől kell kezdeni – mint most is

A minőség gondolata és elvárása fogalmazódott meg a színház keddi évadnyitóján.

„Kápráztassanak el minket ebben az évadban is” – ezt Veres Pál miskolci polgármester kérte a helyi színház keddi évadnyitó társulati ülésén, miután elismeréssel szólt az alkotóközösség eddigi munkájáról.

A közkeletű szakmai értékelés és a közönség véleménye köszönt vissza a szavaiban, miszerint a Miskolci Nemzeti vidéken biztosan a legjobb színház, és országosan is a legjobbak között van. „Ha nem a legjobb társulat”, amely a polgármester szerint képes megfelelni a közönség egyre fokozódó elvárásainak.

Új társulati tagok érkeztek

Az évadnyitó esemény által kínált alkalmat a szezonra szóló üzenete megfogalmazására használta Béres Attila is. A direktor a közös munkával töltött eddigi időt felidézve emlékeztetett: nem színházat, hanem közösséget akar építeni. Az alapok szilárdak, de szerinte sem ez, sem az eddig befektetett „iszonyatos munka” és létrehozott számos kiváló előadás nem elégséges.

„Ha azt hisszük, hogy nem kell minden próbafolyamatnál újra az elejétől kezdenünk, az már régen rossz” – mondta. Ilyen értelemben az évadkezdésről is új lehetőségként beszélt, megjegyezve: a társulat ereje ezután is az kell legyen, ahogy és amilyen szándékkal az olcsó megoldások helyett a minőségre, a komplexitásra, a rétegzett megoldásokra törekszik.

Bemutatta az igazgató az új társulati tagokat: Béres Bencét, Börcsök Olivért, Tegyi Kornélt, Rudolf Szonját és a vendégszínészként érkező Edvi Henriettát.

(A borítóképen: Az új társulati tagok: Tegyi Kornél, Edvi Henrietta, Börcsök Olivér, Rudolf Szonja és Béres Bence)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában