avatás

2021.08.27. 18:30

Átadják a különleges építményt

Hat elkészült projektet is avatnak ünnepélyes keretek között szombaton délután Kisgyőrben.

Nagy-Hankó Krisztina

A Szent Korona-kilátó és professor emeritus Fekete György emlékoszlopának, valamint a Magyar Falu Program pályázatból megvalósított polgármesteri hivatal korszerűsítésének, a Rákóczi utcai kerékpárút, továbbá a Vasvári Pál és Petőfi Sándor utcák felújításának, illetve a Rákóczi utcai kerékpáros nyom kiépítésének átadóünnepségére kerül sor egy időben. Méltóképpen szerették volna a beruházásokat bemutatni a lakosságnak és az érdeklődőknek, amelyre az augusztus végi időpont látszott a legmegfelelőbbnek – mondta lapunknak Kékedi László, Kisgyőr polgármestere.

Több fellépő

A tudatosan nyár végére tervezett esemény a Szent Korona-kilátónál lesz, ahol az egyházak képviselői megáldják majd az új építményt. A köszöntőbeszédeket követően rangos művészek előadásait tekinthetik meg a résztvevők. A színpadon lesz Nemcsák Károly színművész, a község díszpolgára, Polyák Lilla, Gömöri András Máté, továbbá a Magyar Művészeti Akadémia tagjai. A népi muzsikát a Bokros trió és Savanya István, Barabás Balázs, Boncsér Gábor, valamint a Kisgyőri Népdalkör és a Tarsoly együttes adja. De fellép a Jánosi zenekar és az Állami Népi Együttes is.

A ceremónia után a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának elismerő okleveleit és életútdíjait adják át.

(A borítóképen: A Szent Korona-kilátó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában