Cannes-i Filmfesztivál

2021.07.17. 19:00

Vörös szőnyeg és környéke

Sokan használják ki a filmfesztivál nyilvánosságát Cannes-ban.

Váró Kata Anna

Fotó: AFP

A tengerparton feltámadt szelet aligha bánták a kánikulától tikkadt fesztiválozók, nem kedvezett azonban az éppen akkor a vörös szőnyegre lépő hírességek frizurájának. A hajkölteményeken a legnagyobb fodrászszalonok mesterei dolgoznak órákon keresztül, hogy méltóak legyenek a több ezer, nem egyszer több tízezer eurós öltözékekhez és elképesztő összegekért kínált egyedi ékszerekhez.

A feketébe öltözött fodrászok és sminkesek már kora reggeltől talpon vannak, és szépítőszerekkel és fodrászkellékekkel telerakott bőröndjeikkel sietnek a szállodákba, hogy az általuk kezelésbe vett hírességek a lehető legtökéletesebb külsővel lépjenek ki luxuslakosztályaikból, mert itt a fotósok mellett a turisták és fesztiválozók is vadásznak rájuk.

A lapok megtelnek ilyenkor a filmekkel érkező hírességek és a két lábon járó reklámhordozók, mint a szupermodell, Bella Hadid és modelltársainak káprázatos vörös szőnyeges megjelenéseiről készült képekkel, de a városban is lépten-nyomon estélyi ruhában és szmokingban vetítésre igyekvő embereket látni, akik szintén hozzájárulnak a cannes-i csillogáshoz. Nem véletlen, hogy a Canal+ élőben közvetít minden vörös szőnyeges bevonulást, amit aztán a fesztiválpalotában kihelyezett képernyőkön később is újranézhetünk.

Felhajtás

A díszbemutatók a körülbelül 1800 férőhelyes Grand ­Théâtre Lumière-ben kerülnek megrendezésre. Hogy a már a teremben ülők se maradjanak le a kinti bevonulásról, a hatalmas vetítővásznon követhetik a palota vörös szőnyeggel borított lépcsőin történteket.

A hírességek többsége élvezi a kiemelt figyelmet, és rendíthetetlen mosollyal pózol a fotósoknak, de azért akad közöttük olyan is, aki jól láthatóan ki nem állhatja ezt a felhajtást.

Isabelle Adjani például oda se hederített a villáminterjúval próbálkozó tévésre, és csak úgy végigrohant a fotósok sorfala előtt, még a hatalmas napszemüvegét sem akarta levenni, bár utóbb egy pillanatra mégiscsak megtette.

Adjani még a 80-as években elégelte meg, hogy mindenütt lesifotósok lihegnek a nyomában, és 1983-ban tüntetőleg nem ment el egyik cannes-i filmje, a Gyilkos nyár hivatalos fotózására, mire a fotósok másnap tiltakozásuk jeléül a vörös szőnyegen bevonuló színésznő lába elé tették kameráikat.

(A borítóképen: A szupermodell Bella Hadid vörös szőnyeges szereplései sokáig beszédtémát adnak)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában