változások

2021.07.01. 18:15

Csendes vezetőváltás a Csodamalomban

Bujdos Attila

Fotó: Ádám János

Lényegében az utolsó pillanatban, 2021. június 30-án reggel nevezte meg Veres Pál polgármester a Miskolci Csodamalom Bábszínház új vezetőjét, jóllehet a döntés már korábban megszületett.

Az évadzáró társulati ülésen, idén június 18-án is csak az került szóba, hogy az elmúlt egy évtizedben a bábszínházat vezető Szabó Attila megbízatása június 30-án véget ér, és a város hálás a direktorként végzett munkájáért, de az ezt tolmácsoló Tóth Csaba városházi osztályvezető az utódot nem jelentette be.

Az Észak-Magyarország a kulturális ügyekre rálátó városházi forrásból úgy tudja: Veres Pálnak más elfoglaltsága volt akkor, és személyesen szerette volna átadni a megbízólevelet. Ezt végül tegnap reggel meg is tette, úgy tudjuk, még időben ahhoz, hogy az eddigi és az új direktor közötti átadás-átvétel megtörténjen.

Az Északot a városháza nem hívta meg az eseményre, és cikkünk nyomdába adásáig hivatalos közleményben sem jelentette be a személyi változást, így az önkormányzati médium, a minap.hu beszámolója szolgált korábbi értesülésünk megerősítéseként: a Miskolci Csodamalom Bábszínház új vezetője a három pályázó közül Temesvári Éva lett, aki mostanáig igazgatóhelyettesként dolgozott ugyanitt.

Új korszak

Első nyilatkozatában arról beszélt, hogy szeretné, ha az intézmény ismét bekerülne a város vérkeringésébe, és ha a korábbinál többen ismernék őket, nőne előadásaik közönsége. Szakmai változásokat is vázolt: élő szereplős előadások helyett a hagyományos bábszínházat helyezné előtérbe.

A vezetői pályázat kiírásával foglalkozó városházi javaslat 2020. novemberében 24 embert foglalkoztató, 165 millió forintból gazdálkodó intézményként írta le a bábszínházat, amely a 2019–2020-as szezonban 249 előadást tartott, ebből 94 volt a tájelőadás Miskolcon kívüli településeken.

Az Észak-Magyarország felajánlotta az interjú lehetőségét a régi és az új vezetőnek is: Szabó Attila nem kívánt vele élni, Temesvári Éva pedig friss megbízottként tájékozódna előbb.

(A borítóképen: Temesvári Éva vezetői megbízatása július 1-től öt évre szól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában