Koncert

2021.06.30. 12:00

Világhíres világzenész a VOKE-ban

Miskolcon lép fel ezen a héten a David Yengibarjan Trió.

Fotó: Perlaki Márton

A nemzetközi dzsessz-, folk- és világzenei élet egyik legkeresettebb muzsikusa, David Yengibarjan tangóharmonikás trió formációja lép fel július 2-án, pénteken este 7 órától Miskolcon, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.

A miskolci koncertet a Duna Televízió is rögzíti.

Több világ körüli turné után

Az örmény származású, Magyarországon élő tangóharmonikás népzenei ihletésű, egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, a balkáni népzene, az európai és amerikai dzsessz- és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje. Muzsikáját több világ körüli turnén ismerhette meg a közönség, amelyeken a világzene nemzetközi sztárjaival állt egy színpadon.

Eddig öt saját lemezt jelentetett meg, továbbá számos színházi és filmzenét komponált.

Fellépett színházi produkciókban, és szerepelt több magyar filmben is.

Játszott Lukáts Andor rendezéseiben, a Portugálban, a Bűn és bűnhődésben és a Holstein Loversben. Zeneszerzője volt Farkas György Vérvonal, Fésős András Street, Heart, Beat, Szőke András Három, valamint Sas Tamás Szerelemtől sújtva című filmjeinek.

David Yengibarjan 1999-ben megalakított triója az elmúlt két évtized során többször átalakult, zenésztársai között a hazai dzsessz­élet számos prominens képviselője megtalálható volt már. Az utóbbi években állandósult felállás két oszlopos tagja Badics Márk (dob) és Vajdovich Árpád (basszusgitár).

(A borítóképen: Világzenét hoznak Miskolcra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában