előadások

2021.06.29. 18:30

Szórakoztató darabok, színház az egész nyár

Gyermekelőadással kezdtek, júliusban vígjátékkal, augusztusban operettel folytatják.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Az idei nyár sem múlhat el Encsen nyári színházi előadások nélkül. Az abaúji városban 10-15 éves hagyomány, hogy az Encsen élő és az Észak-Abaújban nyaraló embereket vidám, szórakoztató darabokkal örvendeztetik meg. Vezse Attilától, az Encsi Művelődési és Sportközpont intézményvezetőjétől megtudtuk, a hagyományoknak megfelelően az előadásokat a Millenniumi park szabadtéri színpadán tarják. Július 16-án este 9 órakor a Pódium Színház előadásában az Egy bolond hármat csinál című zenés vígjátékot láthatja a közönség, augusztus 12-én pedig a Pesti Művész Színház viszi el Encsre a Lili bárónő című operettet.

A nyári produkciók rendkívül közkedveltek, a Telkibányán és Hernádvécsén nyaralók is örülnek a produkcióknak, de a távolabbi településekről (Szikszóról, Ongáról) érkezők is ott vannak a közönség soraiban, tudtuk meg Vezse Attilától.

Nagy lehetőség

Mint fogalmazott, a térségben élők nagyon kedvelik a színházat, évekkel ezelőtt két teljes bérletes előadást töltött meg az encsi közönség a Kassai Thália Színházban. Ma azonban már inkább a Miskolci Nemzeti Színházba váltanak bérletet.

A város nagy lehetőség előtt áll, hiszen kulturális előadások forrására pályázott. Erre 8 millió forintot nyerhetnek, és ha ez megtörténik, ősztől jövő nyárig több színházi előadást is el tudnak hozni a városba. A pályázathoz eszközbeszerzés is kapcsolódik, 13,8 millió forint, amiből felújítanák a szabadtéri parkszínpadot, és beszereznének egy fából készült, mobil öltözőt, mert a mostani, sátras megoldás nem a legkorszerűbb.

Ezen a nyáron a gyerekeknek is szerveztek színházi előadást. Júniusban a Macskakirály című előadást láthatták a kicsik a Pódium Színház előadásában.

(A borítóképen: Egy korábbi nyári színházi előadás Encsen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában