Nyílt nap

2021.06.20. 18:45

Reneszánsz muzsikával hívogatták a diákokat

Zenés, táncos nyílt napot tartottak a miskolci zenei általános iskolában.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

Az Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola „Zeneszánsz” Zenés Vigasságokat rendezett június 20-án, vasárnap. A rendezvény neve arra utalt, hogy reneszánsz zenei élményben részesülhettek azok, akik ezen a napon ellátogattak a Pálóczy László utca 4. szám alá, de ez egyben nyílt nap is volt az intézményben. A jelenlegi és a jövendőbeli növendékek délelőtt 10-től, 14 óráig találkozhattak a tanárokkal és ismerkedhettek a régi korok muzsikájával, a járványhelyzetre való tekintettel, idén az iskola udvarán.

A rendezvényt Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ igazgatója nyitotta meg.

Az előző évekhez hasonlóan most is fogadtak meghívott előadókat: az Egressy Régizene Együttest és Ács Gyulát, aki népi hangszereken játszott. Emellett az iskola tanulói és a különböző kamaracsoportok is felléptek. A kellemes dallamokat a hangszersimogató hozta kézzelfogható közelségbe a látogatókhoz. A fúvósok kivételével az érdeklődők kézbe vehették és kipróbálhatták a hangszereket. A kreatívabb gyerekek pedig a gyöngyfűzésben, a több mozgást igénylők az íjászatban és a reneszánsz táncházban találhattak kedvükre való, élvezetes programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában