Nyolc éve nincs közöttünk

2021.06.28. 18:00

Idén is megemlékeztek Cipőről

„A miskolci koncert mindig különleges” – nyilatkozta Tóth Zoltán, a Republic zenekar alapító tagja.

Petri Nóra

Fotó: Vajda János

– Szeretjük hallgatni ezeket a dalokat, a Repül a bálna, a 16 tonna fekete szén vagy a 67-es út és még sok más szám, amit velük együtt tudunk énekelni – sorolta a dalokat Süti Lászlóné, aki barátaival együtt érkezett a szombati koncertre. Szatmáriné Kiss Katalin azt mondta, körülbelül egy hete látták meg a közösségi oldalon a koncert hírét, és azonnal hívták egymást telefonon, hogy itt a helyük.

Repült a bálna

– Én már legalább 30 Republic-koncerten voltam, és már alig vártam, hogy vége legyen a pandémiának, és el tudjunk jönni. Erről Galambosi Dorottya beszélt, aki barátaival együtt érkezett a Gárdonyi Géza Művelődési Házba.

– Nekünk a „Szeretni valakit valamiért” nagyon fontos dal az életünkben, mert arra vonultunk be az esküvőn – mondta Mezőváriné Hegyesi Rebeka. Kisfiának, Daninak is van kedvence, „A jó reggelt kivánok!”, vagyis a Repül a bálna című dal.

Az egész család Republic-rajongó, így Rózsásné Takács Odett férjével és 3 gyermekével jött a Gárdonyiba. A gyerekek pólóján a felirat is sokatmondó: „Rockerek vagyunk!” A „melyik dalt szeretitek?” kérdésre Ákos és Bence egyszerre mondta: – Az összeset! De a „Repül a bálna” a legnagyobb kedvenc...

– A miskolci koncert mindig különleges. Erről már Tóth Zoltán, a Republic (1990–2013) alapító tagja nyilatkozott, majd hozzátette: – Én is borsodi származású vagyok, ráadásul a legjobb koncerteket mindig itt adtuk. Bódi Lászlóra, Cipőre emlékezünk, aki már 8 éve nincs közöttünk. Ő volt a szellemi középpontja a zenekarnak – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy milyen érzés itt fellépni, azt válaszolta, hogy két héten keresztül nagyon izgult, de most, hogy két percen belül színpadra kell mennie, már egy egészen másfajta tűz hajtja.

A Kék és Narancssárga Produkció vendége volt Szabó Bundás András, a hajdani Republic hegedűse is. Az emlékkoncert Berecz Attila, Berecz Roland, Faitli József, Csikós István, Lutián Endre és a Republic-alapító Tóth Zoltán fellépésével hajtott fejet egykori zenésztársuk előtt.

(Cipő volt a szellemi középpontja a zenekarnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában