miskolci szimfonikusok

2021.05.14. 19:30

Bemutatkoznak a jövő nagy karmesterei

A miskolci szimfonikusok megteszik a nyitás első lépéseit, május 27-én rendezik első, koncerttermi estjüket.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Indul a zenei élet a Miskolci Szimfonikus Zenekarnál. Ezen a héten szabadtéri minikoncerteket adtak Miskolc város napja alkalmából a város több pontján (erről korábban írtunk), de május 27-én, június 1-jén és 2-án már koncerttermi hangversenyekre várja az együttes a zenekedvelő közönséget. Ezeken az esteken a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmesternövendékei vizsgakoncerteken adnak számot tudásukról, akik a Miskolci Szimfonikus Zenekart vezénylik.

A koncertekre a hangversenybérlettel rendelkezőknek a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jegypénztárakban vagy a [email protected] címen lehet. Az ifjú karmesterjelöltek koncertjére a bérlettel nem rendelkezőket is várják, ők jegyet válthatnak az estekre. „Jöjjön el, és ismerje meg a jövő nagy magyar karmestereit!” – így invitálja a több hónapon át zenei élmény nélkül maradt közönséget az együttes.

Csak igazolvánnyal

Hangsúlyozzák: a járvány­ügyi szabályoknak megfelelően csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt a zenekar koncertjein. A hangversenyeket félházzal rendezik, tehát legfeljebb 280 ember tartózkodhat egyszerre a teremben, de ültetési szabály nincs, tehát székeket nem hagynak ki. A maszk használata a hangversenyteremben nem kötelező, de ajánlott. A kézfertőtlenítés és lázmérés viszont belépéskor kötelező, és az oltási igazolvány mellett valamilyen személyi okmányra (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) is szükség lesz. A koncertek este 7 órakor kezdődnek a Művészetek Házában.

Május 27-én Humperdinck, Weber, Debussy és Beethoven művei csendülnek fel. Vezényel: Teremi Dárius, Naaman Saad, Karolina Wroniecka és Safarek Krisztián.

Június 1-jén Brahms és Muszorgszkij–Ravel műveit hallhatjuk. Vezényel: Wenfeng Li és Tompa Ábel.

Június 2-án este Beethoven, Csajkovszkij és Bartók Béla művei hangzanak el. Vezényel: Tóth Sámuel Csaba, Fülöp Dániel és Sárosi Dávid.

Az együttes hamarosan további, bérletes, bérleten kívüli programjaival jelentkezik.

(A borítóképen: A karmesternövendékek adnak számot a tudásukról)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában