Költők és versek

2021.04.11. 18:30

Nálunk még az operatív törzsből ismert Gál Kristóf alezredes is szaval!

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Amikor a költő a miskolci íróhét alkalmából Lillafüredre érkezett, a romantika otthona őt is megihlette.

Fotó: PoliceHungary

Ennek köszönhető, hogy a világirodalom egyik legszebb szerelmes verse, az Óda is Lillafüredhez kötődik, amelyet most Csernák János előadásában hallgathatunk meg.

Híres színművészünk, a megyénkből származó, mezőkeresztesi születésű Koncz Gábor a költő egyik hazafias versét szavalja.

Nagy László József Attilához címzett verse arról tanúskodik, hogy a költő a példaképévé vált, sorsa és alakja pedig hitet és erőt adott számára.

Talán nem mindenki tudja, de az ismert színművész, Lukács Sándor Miskolcon született, ezért tőle a szintén miskolci születésű költő, Szabó Lőrinc egyik versét választottuk.

A tavalyi Társulati versmondás kihívásban a Miskolci Nemzeti Színház tagjai is elszavaltak egy József Attila verset.

Gál Kristóf alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, – aki mielőtt rendőrnek állt, színész volt és 2003-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – a Belga együttes Rendőrmunka című számát szavalja.

(A borítóképen: Gál Kristóf alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában