karanténszülinap

2021.03.10. 09:45

Online köszöntik fel a miskolci költőt

Fecske Csaba József Attila-díjas költő egy-egy művével készültek barátai, alkotótársai.

20200310 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Fecske Csaba költő 72. születésnapjára – divatos kifejezéssel élve – meglepetéspartit szerveztek barátai, kollégái, tisztelői a Miskolci Galéria Feledy­házába.

Fotó: Ádám János

Egy esztendővel ezelőtt, a koronavírus-járvány küszöbén még a Feledy-házban köszöntötték fel születésnapján Fecske Csaba miskolci József Attila-díjas költőt ismerősei, barátai, tisztelői, költeményeinek lelkes olvasói. Aki csak tehette, egy-egy Fecske Csaba-költeménnyel érkezett, a merészebbek saját alkotásokkal ünnepelték az idős versírót.

A tavalyi sikeres est szervezői, Kégl Ildikó és Balázs István már akkor elhatározták, hogy hasonlóképpen szerveznek születésnapot Fecske Csabának. A koronavírus-járvány azonban közbeszólt, így más módot kellett választani. A köszöntő idén, Fecske Csaba 73. születésnapján szerda délután 5 órakor online történik meg egy YouTube-csatorna segítségével.

Készült erre az alkalomra egy kisfilm, ezt fogják a csatornán lejátszani Fecske Csabának és bárkinek, aki odakapcsol. A teljesség igénye nélkül olyan személyiségek köszöntik fel verseivel vagy saját alkotásaikkal a költőt, mint Buda Ferenc, Serfőző Simon, Oláh András, Rónai Balázs Zsolt, Bene Zoltán, Böszörményi Zoltán, Koncz Károly, Vass Tibor, Kaiser László, Balázs F. Attila, Kégl Ildikó, Balázs Pista, Filip Gabriella, Borkuti László, Jenei László.

(A borítóképen: A tavalyi ünnepség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában