falfestmények

2021.03.20. 14:30

Kolor a City – tovább színezik Kazincbarcikát

Az előzőek sikerén felbuzdulva újabb üres falfelület várja, hogy megfessék.

Apagyi Beáta

20170117 Kazincbarcika fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Nagyméretű festmények színesítik a kazincbarcikai tömbházak falait.

Fotó: Ádám János

Kreatív alkotópályázatra hívja fel a művészi vénával rendelkezők figyelmét a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft., hogy a városban található 160 négyzetméteres lakóépületre – Mátyás király út 1–7. – újabb festhető, tartós, kreatív 3D-s alkotás kerülhessen. 2013 és 2020 között közel negyven lakó- és középület egy-egy homlokzata újult meg az elképzelésnek és a kreatív alkotások elhelyezésének köszönhetően.

Fotó: Ádám János

Fontos üzenet

A pályaművekkel szembeni elvárás, hogy illeszkedjenek a Kolorcity-koncepcióhoz, illetve a város életében kiemelt szerepet betöltő szabadidős tevékenységhez: a kerékpározáshoz. A biciklizés előnyeinek kihangsúlyozásával a környezettudatosság fontosságára szeretnék felhívni a településen élők figyelmét. Természetesen a forgalmat akadályozó megoldások nem támogatottak, ugyanakkor a pályázók elképzeléseik papírra vagy számítógépes programba vetésekor használhatják az épület adottságait, a tereptárgyakat, az ingatlan környezetét. Továbbá a kiálló térelemek, installációk megengedettek, a kreatív ötleteknek nem szükséges a homlokzat teljes felületét kitölteniük.

A pályamunkákat április 30-ig várják a szervezők, minden ehhez szükséges információ és dokumentum a kolorcity.hu oldalon megtalálható. Az eredményhirdetés május 15-én várható.

A nettó 800 ezer forintos jutalom mellett, a kiválasztott pályamű megvalósul, amihez az elkészült tervek alapján

a lakóközösség hozzájárulása is szükséges.

Fotó: Ádám János

(A borítóképen: Egy, a korábban elkészült kreatív alkotások közül)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában