filmek

2020.11.23. 08:30

KönyvtárMozi hatvanöt faluban

A kistelepülési könyvtárakban egyre népszerűbb a program.

Szaniszló Bálint

Forrás: RFMLIB

A KönyvtárMozi hálózat az 5500 fő alatti települések könyvtáraiban teszi alapszolgáltatássá a vizuális kultúrához való hozzáférés biztosítását. A cél az, hogy azokon a kistelepüléseken élők is igénybe vehessék a szolgáltatást, ahol nincs mozi, így ők is hozzájuthatnak azokhoz az értékes tartalmakhoz, amelyeket esetleg csak a nagy lélekszámú települések filmklubjainak tagjai érhetnek el. A szolgáltatás 2015 októbere óta működik, az ország valamennyi megyéjében, a programban regisztrált kistelepüléseken.

Megyében eddig 65 település és egy könyvtárbusz regisztrált, melynek köszönhetően összesen 92 településen lehet vetítés. Az elmúlt 4 évben összesen több mint 800 vetítés történt a településeken, amely jelzi, hogy a helyiek igénylik ezt a szolgáltatást, örömmel vesznek részt rajta. A vetített filmek műfaji megoszlásából kitűnik, hogy tavaly a sorozatok voltak a legnépszerűbbek, de a játék-, animációs- és dokumentumfilmeket is kedvelték.

(A borítóképen: Mozi a könyvtárban Hernádkakban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában