Művészetek Háza

2020.11.29. 17:00

Csodák vándorai – a kifordított tárlat

A miskolci Művészetek Háza a járvány miatti kényszerű zárvatartás idejére is gondoskodott a nézőkről.

Fotó: Bujdos Tibor

„A járókelők is élvezhetik a Csodák vándorai fotókiállítás képeit. Bár a Művészetek Háza zárva tart, de a kiállítást úgy rendeztük át, hogy az utcafrontról is megtekinthető legyen 2020. november 30-ig” – tudatta honlapján az intézmény.

Többnyire ismeretlen világ

Ehhez a kézenfekvő megoldáshoz persze az is kellett, hogy a Művészetek Háza kiállítótere az utcára nyíló nagy méretű üvegfelületekkel rendelkezzen: ide tapadnak most a színes felvételek, amelyek gyakran késztetnek a megállásra kíváncsi embereket.

A Csodák vándorai című fotókiállításról van szó: a tárlat november 3-án nyílt meg. Egy idáig többnyire ismeretlen, rejtett jelenséget és egyben egyedülálló kulturális örökségünket, a magyarországi nemzetközi zsidó zarándoklatok világát mutatják be Illyés Bence felvételei, a jelenség univerzális, spirituális tartalmaira fókuszálva, a többségi társadalom nézőpontjából, kifejezetten a nagyközönség számára.

(A borítóképen: Az utcáról is látható a Művészetek Háza november 30-ig nyitva tartó kiállítása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában