Útjaink – kiállítás

2020.10.06. 09:30

Megfestették az „útjaikat”

Mezei Zsuzsa és Stefan Gnandt munkáiból nyílt kiállítás a Szabó Lőrinc könyvtárban.

Fotó: Bujdos Tibor

Mezei Zsuzsának a korábbi években is nyíltak tárlatai a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, melyeken megmutathatta művészi sokszínűségét, természeti formáit, tájképeit, csendéleteit. A miskolci művésztanár 1989 óta tagja a Zempléni Rajztanárok Alkotó Körének. Sárospatak és Zemplén szépsége, valamint a Bodrog és a Hernád csodás tükröződése meghatározó szerepet tölt be még most is művészetében.

A művész 1997-ben kapcsolódott be a rozsnyói „Malom” nemzetközi művésztelep munkájába.

Absztrakt világ

A másik kiállító művész Stefan Gnandt rajztanári diplomáját a Temesvári Egyetemen szerezte 1977-ben. Tagja a Romániai Képzőművészek Szövetségének. Több nemzetközi nívódíj tulajdonosa, valamint 16 nemzetközi alkotótábor szervezője és művészeti vezetője Németországban, Magyarországon és Romániában. A művész azt vallja, hogy sosem kereste a stílust, hagyta, hogy a stílus találja meg őt. Grafikáit az absztrakt világ jellemzi, melyekkel igyekszik különböző érzéseket kifejezni.

(A borítóképen: Az Útjaink című kiállítás november 13-ig a könyvtár nyitvatartási idejében tekinthető meg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában