hangverseny

2020.10.19. 08:30

Elvarázsol a cimbalom

Világhírű cimbalomművész látogat el hamarosan Miskolcra és ad koncertet Diósgyőrben.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Herencsár Viktória cimbalomművész lesz a főszereplője a Miskolci Szimfonikus Zenekar október 30-ai koncertjének.

A Cimbalomystic elnevezésű esten Herencsár Viktória kompozíciói csendülnek föl: A Nap és a Hold, Virágoskert, A Rózsa, A táncos, A Vándor, Visztula Hangjai, Örökzöld hegy. A különleges koncert este 6 órakor kezdődik az Ady Endre Művelődési Központban.

Közreműködik Guessous Majda Mária (ének), Horváth András Ádám (gitár), Temesi Bertalan (basszusgitár) és Fazekas Tamás (dob). A koncert karmestere Sipos Máté lesz.

Szervező és elnök

Herencsár Viktória klasszikus és népzenét egyaránt játszik. Világszerte vendégszerepelt szólistaként, zenekari tagként (Stockholmi Rádiózenekar, Spanyol Állami Hangversenyzenekar, Madridi Rádiózenekar, Római Rádiózenekar, Lisszaboni Filharmonikusok, Stuttgarti Kamarazenekar, Szingapúri Kínai Zenekar) és kamarazenei partnerként. Számos híres karmesterrel és művésszel dolgozott együtt. Több ország tévé- és rádiótársasága készített vele felvételeket, interjúkat. Zeneszerzők írtak számára szóló- és kamarazenei műveket, melyek ősbemutatói nevéhez fűződnek. Magyarország külképviseletei által szervezett koncertek gyakori vendégszereplője. Nemzetközi fesztiválokhoz és versenyekhez hívták számos alkalommal zsűritagnak.

A koncertek mellett cimbalomtörténeti előadásokat és hangszerbemutatókat tart német, angol, szlovák és magyar nyelven, szemináriumokat szervez. Növendékei közül többen nyertek nemzetközi versenyeket. 1991-ben szervezője és házigazdája volt az első Cimbalom Világkongresszusnak, ahol megalakult a Cimbalom Világszövetség, melynek elnökéül választották. Azóta elnöke a Cimbalom Világszövetségnek.

(A borítóképen: Herencsár Viktória cimbalomművész)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában