programajánló

2020.10.07. 11:00

Családi programok a Könyves Vasárnapon

Kortalan ünnep – fia­talokat és időseket is várnak a miskolci rendezvényen.

Filep Gabriella

Fotó: Dobos Klára

Az október 5-től 11-ig tartó Országos Könyvtári Napok során számtalan meglepetéssel, érdekes programmal várják az érdeklődőket a könyvtárak.

Az olvasók királya és királynője

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ünnepi kínálatából figyelmet érdemel a Könyves Vasárnap, amikor a család minden tagjának érdemes felkeresnie a dél­előtt 10-től délután 2-ig nyitva tartó központi épületet (Görgey A. u. 11.). A Könyves Vasárnapon – ahogy a korábbi években, az idén is – várják a családi csapatokat a mesés állomásokat érintő vetélkedőre.

A Bárka Színpad Műhely és Kulturális Egyesület segítségével megnyílik a népi mesterségeket is bemutató játékkert, és együtt kézműveskedhetnek a gyerekek és a felnőttek. Ezen a napon köszöntik a könyvtár legfiatalabb és legidősebb olvasóját, és a hetek óta tartó olvasásnépszerűsítő játék eredményhirdetése után megkoronázzák az olvasók királyát és királynőjét. Még torta is lesz! Ezen a napon a könyvtári tagok ingyen internetezhetnek a Tájolóban, és akik még nem tagjai a könyvtárnak, most kedvezményesen beiratkozhatnak, ezzel az olvasójeggyel nemcsak a központból, de valamennyi tagkönyvtárból kölcsönözhetnek majd könyveket.

Ahogy a hétköznapokon, most vasárnap is várja a baráti társaságokat és a társasjátékok kedvelőit a Tinisarok, lehet válogatni a hangoskönyvek, zenei felvételek, filmek közül a Zenemű- és Médiatárban, vagy csak olvasgatni az újságokat, a helyi és országos lapokat a Folyóirat-olvasóban.

(A borítóképen: Tavaly is vonzó volt a könyvtárban rendezett program)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában