Kiállítás

2020.10.16. 12:00

A művészet részévé válik életünknek

Sokan voltak kíváncsiak az akvarell- és olajfestés technikákkal készített művekre.

Pap Gyula

Forrás: Olvasónk

Tóth Károlyné Póta Irénke első önálló festménykiállítását tekinthették meg Mezőcsáton a látogatók a művelődési központ és könyvtár szervezésében a közelmúltban. A megnyitón sokan voltak kíváncsiak az akvarell- és olajfestés technikákkal készített művekre, melyeket Juhász Lászlóné Marica tanárnő ajánlott a jelenlévőknek. Beszédében kiemelte, „a művészet részévé válik életünknek, komoly gondolatok, üzenetek közvetítésére képes, elgondolkodtat, gyönyörködtet, vigaszt nyújt bánatunkban, máskor felkavar, indulatokat kelt bennünk. Formálja személyiségünket, ízlésünket.”

Hozzátette: büszkék lehetnek arra, hogy Mezőcsáton a művészet minden ágában találnak aktív, lelkes képviselőket.

Irénke elmondása szerint már gyermekkorában is szeretett rajzolni, festeni, és bár nem kapott művészeti képzést, autodidakta módon sajátította el a festészet fortélyait, a különböző technikákat. Általános iskolás korától főiskolai tanulmányáig tanárai biztatták, bátorították, mert felfedezték benne a tehetséget.

Lelki feltöltődés

Rendkívüli szerénységgel, elkötelezettséggel beszélt szabadidejében alkotott műveiről. A tematikus kiállításon többek között helyt kaptak tájképek, arcképek, csend­életek, másolatok. A festészet számára lelki feltöltést, örömöt, szabadságot jelent, és sugározták mindezt a szemlélődők számára is, megállva egy-egy kép előtt – mondta el a művész.

(A borítóképen: A kiállítás megnyitóján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában