A kultúra 50 arca

2020.09.24. 08:30

Pörgetik a kultúrát

A Zöld Színházat és Béres Attila rendezői munkáját is figyelmet érdemlőnek találták.

20191114 Miskolc Bujdos Tibor Észak-Magyarország Szeptemberben jelentette be a Miskolci Nemzeti: elkötelezi magát, hogy az ország első környezettudatos színházi intézménye, úgynevezett zöld, öko-tudatos színháza legyen. A Miskolci Nemzeti arra kéri a hazai teátrumokat: csatlakozzanak a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekthez. A képen: Papp Endre színművész az ötlet gazdája, körbevezette a sajtó munkatársait a színházban, megmutatta a zöld projekt elemeit.

Fotó: Bujdos Tibor

Két kategóriában érintett a Miskolci Nemzeti Színház a Fidelio idei rangsorában.

Példaként állítva

A kultúrával, művészettel foglalkozó portál A kultúra 50 arca című sorozatában védnökök segítségével tíz csoportban választotta ki az alkotókat, műhelyeket, akik és amelyek példaként nevezhetőek meg 2020-ban ebben az ágazatban.

A jó ügyek között találjuk a Miskolci Nemzeti Színház A Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projektjét. A teátrum a 2019/2020-as évadtól kötelezte el magát, hogy környezettudatos színházi intézménnyé, úgynevezett zöld-, ökotudatos színházzá válik.

A projekt vezetője Papp Endre színművész. A kezdeményezésről és annak sikereiről már az Észak is többször írt.

A zenés színház kategóriájában olvashatjuk Béres Attila nevét. A miskolci színházigazgató rendezőként szerepel itt, az egyik itteni munkájával, a Hegedűs a háztetőn című musicallel és a Budapesti Operettszínház számára rendezett Liliom – Carousel című előadással.

(A borítóképen: Papp Endre színművész a miskolci Zöld Színház Projekt vezetője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában