Európai Örökség Napok

2020.09.22. 11:00

Muzeális örökség kedvezménnyel

Kulturális Örökség Napjai és Európai Mobilitási Hét a Herman Ottó Múzeumban.

Nagy-Hankó Krisztina

A Kulturális Örökség Napjai alatt a látogatók megismerhették a miskolci Herman Ottó Múzeumban bemutatott tárlatokon keresztül kulturális örökségünket és a jelenkor kincseit az elmúlt hétvégén. A kiállítóhelyek látogatását kedvezményes sétálójeggyel segítette a múzeum.

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok magyarországi eseménysorozata. Az Európai Örökség Napok rendezvénysorozatot immár ötven országban rendezik meg évről évre minden szeptemberben. Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők a hétvégén, és izgalmas programokat, tematikus sétákat is kínáltak a szervezők.

A kivételes programsorokat több mint harminc éve mind a vendéglátók, mind pedig a látogatók számára az épített örökség, a régészeti és természeti kincsek ünnepe hazánkban.

Kerékpárral érkezőknek

A miskolci Herman Ottó Múzeumban az Európai Mobilitási Hét keretében az autómentes világnapon, szeptember 22-én is várják a látogatókat. A központi épületébe a kerékpárral érkezőknek a teljes árú jegy árából ötven százalék kedvezményt ad a múzeum. Akik pedig a mobilitási hét „Sétálj velünk” mottóját követve múzeumi sétálójegyet váltanak hétfőn és még kedden, azok a múzeum kiállítóhelyeit jelentős kedvezmény birtokában tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában