Színház

2020.09.25. 12:30

Itt kezdik a pályájukat

Két új tag érkezett a Miskolci Balett társulatához ebben a szezonban.

Méder Noémi

Két új táncművész csatlakozik ettől az évadtól a Miskolci Balett társulatához.

Bele a sűrűjébe

Mátyás Flóra és Giovanni Buttacavoli számára a miskolci az első társulat, melyhez rögtön a tanulmányaik befejezése után csatlakoztak. A klasszikus és kortárs műfaj mellett már az évad elején kipróbálhatták, milyen gyermekeknek szóló, játékos előadásokban részt venni, és jutott számukra szerep a Hegedűs a háztetőn musicalben, és az idei évad első bemutatójában, a Bál a Savoyban operettben is színpadra léptek.

Mátyás Flóra | Fotó: Éder Vera

Mátyás Flóra már kis kora óta táncol, és egész fiatalon elhatározta, hogy táncművész szeretne lenni. – Hatodik osztályos voltam, amikor végleg eldöntöttem, hogy ezt szeretném csinálni – mondja. A táncművész a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium táncművészeti képzését végezte el, az utolsó évben pedig elkezdte a Magyar Táncművészeti Egyetemen a táncos és próbavezető szakot, modern tánc specializáción.

Giovanni Buttacavoli | Fotó: Éder Vera

Giovanni Buttacavoli a harmadik olasz táncművész a miskolci társulatban. Ő is a bécsi Balettakadémián végzett, csakúgy, mint Guido Di Vona és Filippo Nestola, a Ba­lett két másik olasz táncosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában