Miskolci Szimfonikusok

2020.09.15. 19:30

Ifjú szólistákkal koncerteznek

Biztonsági előírások mellett, de folytatódnak a Hang-Ár koncertek.

Hegyi Erika

Forrás: Miskolci Szimfonikus Zenekar

Ifjú szólisták a pódiumon. Ezzel a címmel hirdette meg a Miskolci Szimfonikus Zenekar a zenei évad első Hang-Ár koncertjét. Ezúttal az Egressy Béni–Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei lépnek színpadra a zenekar tagjaival. A hangverseny szeptember 16-án este 6 órakor kezdődik a Művészetek Házában. Az est karmestere Antal Mátyás, a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője lesz.

Hatalmas élmény

Handa Eszter, az együttes kommunikációs menedzsere elmondta: 2014-ben indították útjára Hang-Ár elnevezésű hangversenysorozatukat. A koncertek legfőbb célja a színpadi élmények általi zenei nevelés. Ezeken az alkalmakon Miskolc kórusaival, ifjú zenészeivel lépnek közösen színpadra.

– Ezáltal erősítjük az élő zenéhez történő kötődést a zenét tanuló gyermekek körében. A részt vevő fiatalok számára hatalmas lehetőséget és élményt jelent egy profi zenekarral pódiumra lépni. A felkészülés, a próbák és a nagyközönség előtti szereplés mind-mind olyan típusú motiváció, ami arra sarkallja őket, hogy ha nem is választják a muzsikushivatást, de mindenképp zenekedvelőkké és hangverseny-látogatókká váljanak – fogalmazott Handa Eszter.

Kórusok

Hozzátette: a program visszatérő vendégei az Egressy Béni–Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei, a Lévay József Református Gimnázium Vegyeskara, a Fráter Kórus, a Fazekas Gyermekkar és a Fazekas Kicsinyek Kórusa, valamint a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Magis Kórusa.

– A kórusok szereplése mellett szólisták is megcsillogtathatják tehetségüket, akár énekes vagy hangszeres növendékek. A gyerekek által pedig elérjük a szülőket is, akik lehet, hogy egyébként nem koncertlátogatók, de a gyermeküket nagy büszkeséggel jönnek el meghallgatni a Hang-Ár koncertre – mondta.

A kommunikációs menedzser felhívta a figyelmet: senki ne felejtse el betartani a járvány miatti egészségügyi szabályokat. A szájmaszk használata kötelező az előadás alatt is. A közönség érkezzen az előadás előtt 30 perccel hamarabb, hogy az előtérben ne alakuljon ki tumultus.

A hallgatóságot érintésmentes lázmérés után engedik be a nézőtérre.

(A borítóképen: A színpadon az Egressy–Erkel diákjai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában