koncert

2020.09.04. 19:00

Hobo 75: egy este a blues jegyében

Hatalmas közönség­sikert aratott az idén 75 éves Hobo koncertje a Gárdonyi parkjában.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

Hobo idén ünnepli 75. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán országos és erdélyi turnéra indul – már amennyire engedi a mostani helyzet.

A zene nagykövete

A sorozat utolsó állomása december 28-án, a Papp László Budapest Sport­arénában lesz. Miskolcon – a blues és a rock kedvelőinek legnagyobb örömére – múlt péntek este a Gárdonyi Parkban lépett színpadra – a koronavírus miatt hozott szabályokhoz igazodva – egy 500 fős, limitált koncerten. A szerencsés „ötszázak” egy igazi bulit élvezhettek végig, amely felsorakoztatta a fél évszázadnál is hosszabb eddigi pályafutás majd’ minden állomását. A blues hazai nagyköveteként tisztelt előadóművész, a magyarországi blues egyik úttörője jelenleg zenészként szabad­úszó, előadóként pedig 2013 óta a Nemzeti Színházban játszik.

Földes László huszonhárom évesen kezdte pályafutását, azóta több mint hatezer fellépésen van túl, ötven albumot, kilenc könyvet adott ki, hat színpadi mű (Vadászat, Csattanuga csucsu, Ballada a két sebzett hattyúról, Circus Hungaricus, Hé, Magyar Joe!, A Gulag virágai), hat mono­dráma (Lombardozzi, I Love You Budapest, Csavargók tízparancsolata, Circus Hungaricus, Halj meg és nagy leszel!, Hobo a Gulagon), kilenc filmszerep (mint például a Kopaszkutya), kilenc színházi szerep, József Attila, Ady Endre, Eörsi István, Pilinszky János, Faludy György, Francois Villon, Allen Ginsberg, Jim Morrison, Bob Dylan, Vlagyimir Viszockij műveiből s a Hármasoltár József Attila, Morrison és Viszockij munkáiból készült irodalmi est köthető a nevéhez.

A turné és az előadás címe „Hobo 75”, ebbe sok minden belefér. Van egy kész váz, de minden este más a műsor, akkora a repertoár. Teljesen új számok is voltak, a szeptember végén megjelenő „Rejtő Dekameron” albumról, melynek megértéséhez segítséget nyújthat pár Rejtő Jenő-regény ismerete, mint például a „Tizennégy karátos autó” vagy a „Piszkos Fred, a kapitány”, és így tovább.

(A borítóképen: Magas színvonalú koncertet kapott a közönség a Gárdonyi Parkban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában