edelényi járás

2020.09.14. 08:30

Busszal érkeztek a könyvek

Rendhagyó könyvtári foglalkozások az Edelényi járásban.

Forrás: RFMK

A megye 54 kistelepülésén látja el a szolgáltatást könyvtárbusz, mely kéthetente látogat el újra egy adott településre. A „Jó kis hely” projekttel együttműködve először az úgynevezett nagy könyvtárbusz is jelen lehetett egy kistelepülési programon.

Pótolták a gyereknapot

Ládbesenyőben az elhalasztott gyermeknapot pótolták be, és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár különleges járműve azzal a nem titkolt szándékkal ment el a helyszínre, hogy népszerűsítse a könyvtárbuszt.

Az Edelény környéki községet minden második héten csütörtökön délután fél 2 és 3 óra között keresi fel az említett busz, ám most kivételesen szombaton is ott volt, az intézmény munkatársaival együtt.

Az esemény szervezője, a „Jó kis hely” projekt folyamatosan igyekszik a könyv, az olvasás szeretetére rávezetni a fiatalságot, hiszen a kultúra közvetítése a könyv által számos fejlesztést rejt magában. A könyvtárral való közös munka még gyermekcipőben jár ugyan, de a könyvtári dolgozók hozzáértése, együttműködésre való nyitottsága folytán mégis sikerült rövid idő alatt több közös programot, tevékenységet is megvalósítani. A könyvtár korábban a projekt által szervezett napközis táborba is meghívást kapott, hogy tevékenységével színesebbé tegye a programokat, ami el is érte célját.

Első lépésként a Jó kis helyre járó gyerekekkel csoportosan látogatták meg a buszt, és felfedezték az ott dolgozó szakemberekkel az ebben rejlő lehetőségeket. Ez a közös program eredményezett is néhány beiratkozást, kötelező olvasmányhoz való könnyebb hozzáférést. A településen élő gyerekek ugyanis így jobban megismerhették azokat a felnőtteket, akikkel találkozhatnak akár a könyvtárbuszon is. A legutóbbi, augusztusi közös programon a könyvtár munkatársait a fiatalok már ismerősként köszöntötték, amit igazán jó érzés volt látni, megélni.

(A borítóképen: Kézműves-foglalkozásokat is tartottak a kisebbek részére)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában