évadnyitó

2020.09.08. 09:30

Bábszínház bármely korosztály számára

A Meseláda című bemutató előadással debütált a Miskolci Csodamalom Bábszínház új évada.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

Megszépült fogadótérrel várja a látogatókat a Miskolci Csodamalom Bábszínház új évadában.

Hétfőn évadnyitó társulati ülésen számolt be Szabó Attila igazgató a várható bábelőadásokról, a rendezvényen a fenntartó önkormányzat részéről Borkuti László Imre kulturális főtanácsnok is jelen volt.

– Öt bemutatót terveztünk erre az évadra. A Talpas és a többiek próbái elkezdődtek, amely Kányádi Sándor meséjének átirata Kocsis Rozi tollából, Sramó Gábor rendezésében. Hétfőn a Meseládát már be is mutattuk – ismertette az intézményvezető. – Hagyományosan igyekszünk minden évben egy Mikulás-programmal meglepni a gyerekeket, idén A Mikulás ajándéka cíművel. A tizenkét hónap pedig egy gyönyörű szép orosz mese, György Zoltán Dávid rendezésében valósul meg Kolozsi Angéla forgatókönyve alapján. Zenéjével az Egy Kiss Erzsi Zene együttes kíséri majd, amiről még folynak a tárgyalások. Mátyás király tréfáit az évad végére hagytuk, amely több ismert Mátyás-történetet fűz fel saját forgatókönyvemmel és rendezésemben.

Nevelési előadás, táncház

Egy látványos vendégjáték, bölcsis- és felnőttdarabok is helyet kapnak majd a színpadon.

– A mesél a varázsköpeny egy kedves előadásunk felújítása, ahogy a Minden egér szereti a sajtot is régi sikerdarabunk. Kiemelt vendégjátékunk a háttérvetítéssel egybekötött A kis herceg, a debreceni Csokonai Színháztól, amit októberre tervezünk. Újabb dimenzióját villantja fel a bábszínháznak a színházi nevelési előadás, amit márciusban hozunk létre. A három kismalac című nevelési előadáson keresztül a serdülők felnőtté válásának folyamatát kísérjük végig. Emellett októbertől beindul a bölcsődés előadás programunk is, ahol mondókázunk és a színeken, formákon lesz a hangsúly, valamint gyerektáncházat tartunk majd. Év végére pedig szeretnénk, ha az operafesztivál is megvalósul, egy olyan produkciót, amivel a felnőttközönséget szólítanánk meg – sorolta Szabó Attila.

(A borítóképen: Szabó Attila [jobbra] ismertette az évad bemutatóit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában