alkotótábor

2020.08.22. 08:30

Táborban alkottak a zempléni rajztanárok

Idén bodrog­olasziban rendezték meg a Zempléni Rajztanárok Alkotó Körének 43. nyári táborát – közölte Frimmerné Ihnáth Mariann szervező.

Bódisz Attila

Forrás: ZRAK

Mint elmondta, a Sárospatak melletti kistelepülésen kellemes alkotói környezetben tudtak dolgozni a résztvevők. A nemzetközivé szélesedett alkotótáborban összesen 33 résztvevő fordult meg, voltak, akik Szlovákiából és Lengyelországból érkeztek. Hozzátette: hazánkból is sok helyről képviseltették magukat a művésztanárok. Mások mellett voltak budapesti, százhalombattai, miskolci, füzesabonyi, nyíregyházi, szerencsi, sátoraljaújhelyi és sárospataki résztvevők. Felemelő érzés volt a „Szállást keres a Szent Család” című ikon felszentelése a helyi görögkatolikus templomban, amit a szervező készített el és Mosolygó Tamás atya szentelt fel – közölte Frimmerné Ihnáth Mariann.

Kiemelte: a táborban készült alkotásokból kiállítást rendeztek a helyi óvoda étkezdéjében, amelyet augusztus 20-án 14 órakor nyitott meg Kovács József, Bodrogolaszi polgármestere, valamint Csatlósné Komáromi Katalin, A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója Sárospatakról. A tárlat szeptember 10-ig lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában