kiállítások

2020.08.19. 12:30

Még több élményt ígér a múzeum

Tárlatvezetéssel teszik vonzó programmá az ünnepi kiállításlátogatást Miskolcon.

Fotó: Vajda János

Sok érdekes kiállításra várja a látogatókat a Herman Ottó Múzeum. A megye fontos kulturális intézménye a nemzeti ünnepen most azzal igyekszik még emlékezetesebb élménnyé tenni a kiállító tereiben eltöltött időt, hogy extra szolgáltatásként kínálja egész nap a tárlatvezetést.

Támogatásra is számítanak

Erről szóló közleményükben felsorolják például, hogy a „Pannon-tenger Múzeum” Kiállítóépületben az Őserdei ösvényeken – A bükkábrányi mocsárciprus-erdő és kora című kiállításban két tematikus tárlatvezetés közül is választhatnak a kíváncsi múzeumbarátok (A miocén növények titkai, Rejtelmes vízivilág, avagy a tengernyi tó élete).

A Miskolci Galéria Rákóczi-házában a Miskolci Grafikai Triennále 2020 kiállított műalkotásait ismerheti meg a nagyközönség. Mint lapunk is megírta, ez a hazai művészi grafika legnagyobb és legjelentősebb seregszemléje. Egyben a legnagyobb múltra visszatekintő sokszorosított grafikai mustra is – 1961-ben rendezték az első, akkor még ként évente esedékesnek gondolt kiállítást Miskolcon. A borsodi megyeszékhely e műfaj melletti elkötelezettségének is köszönhetően lett elkönyvelve a magyar grafika fővárosaként.

A Színészmúzeumban is kínálnak tárlatvezetést: itt a miskolci színjátszás történetének kulisszái mögé pillanthatnak be az érdeklődők, szakavatott vezető segítségével. Itt most csak annyit említenénk: 1823. augusztus 24-én, két évvel a kolozsvári után nyitották meg Kisfaludy Károly A tatárok Magyarországban című darabjával az első miskolci színházépületet.

A lillafüredi Herman Ottó Emlékházban a múzeum névadójának munkásságát és miskolci kötődéseit elevenítik fel idén augusztus 20-án.

Fontos információ, hogy a nemzeti ünnepen a belépés ingyenes. A valamennyi kiállítóhelyen 9.00, 11.00, 13.00 és 15.00 órakor kezdődő tárlatvezetések nem tartoznak az ingyenes szolgáltatások közé. A múzeum arra is felhívja a figyelmet: akik szeretnék a járványhelyzet miatt nehezebb gazdasági helyzetbe került múzeum szakmai munkáját segíteni, Támogató jegyet vásárolhatnak.

(A borítóképen: A grafikai triennálén is lesz augusztus 20-án tárlatvezetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában