Látássérültek

2020.08.30. 13:30

Látássérülteknek tették láthatóvá a múzeumokat

A Látás-Mód Alapítvány készítette fel a szakembereket a nem mindennapi feladatra.

Szaniszló Bálint

20190924 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak Magyarország Sajtótájékoztató a Múzeumok Őszi Fesztiváljáról. képen: Dr. Szolyák Péter igazgató, Amriskó Tamás látássérült

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A Látás-Mód Alapítvány és a miskolci Herman Ottó Múzeum szakmai együttműködése révén műhelymunkák keretében készítette fel a megye múzeumainak és kiállítóhelyeinek szakembereit a látássérült emberek fogadására.

Hasznos tudáshalmaz

Dr. Szolyák Péter, a Herman Ottó Múzeum igazgatója rendkívül eredményesnek nevezte a közös projektet. Mint mondta, a jövőbeni tervek előkészítésében is számítanak arra a segítségre, amellyel ilyen módon is akadálymentessé tudják tenni a kiállításokat.

Weisz Ildikó, a Látás-Mód Alapítvány elnöke elmondta, hogy a szakmai együttműködés révén kiválasztott intézményekben alkalmanként háromórás műhelymunka keretében történt a látássérültek fogadásával kapcsolatos elméleti és gyakorlati átadása.

Tizenkilenc intézmény

Amriskó Tamás, látássérült szakmai tanácsadó segítőkészségről, pozitív tapasztalatokról számolt be, amelyek mindkét fél számára előremutatóak lehetnek és előrevetítik azt, hogy egyre több olyan kiállítóhely lesz a megyében, amelyet bátran látogathatnak látásukban korlátozott emberek.

(A borítóképen: Speciális szemüvegek segítségével lehetőség volt megtapasztalni a látássérültek helyzetét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában