Színház

2020.08.12. 08:30

Elkezdődik a héten a színházi évad

Vígjátékkal kezd a Miskolci Nemzeti a rövid nyári szünet után.

A Miskolci Nemzeti Színház 2019–2020-as évadának egyik közönségkedvence, a Hunyady Sándor Feketeszárú cseresznye című művéből készült, Szőcs Artur rendezte előadás

Forrás: ÉM

Rövid volt a nyári szünet: júliusban még a 2020-2021-es évad első előadásait próbálták, s néhány hét pihenő után, augusztus 11-én, kedden megtartják az évadnyitó társulati ülést.

Különleges szezon kezdete ez, hiszen nem az eredetileg 2020–2021-re szánt terveit valósítja meg a Miskolci Nemzeti. A nyár eleji bejelentés szerint tizenöt helyett csak kilenc új bemutatóra vállalkoznak, és pótolniuk kell az előző évadban meghirdetett, de a koronavírus-járvány miatt elmaradt előadásokat.

Felfüggesztett bérletrendszer

Fontos bejelentés volt, hogy felfüggesztik a bérletes rendszert. Nem lehetett egyszerű a döntést, de mint azt az Észak-Magyarországnak korábban Béres Attila igazgató elmondta: amikor dönteni kellett, rengeteg körülmény volt még ismeretlen. Így például, hogy visszatér-e a vírus, és nem kényszerülnek-e újabb leállásra. „Felelőtlenségnek tartanám azt kérni: vegyenek meg tőlünk valamit, amiről nekünk sincs biztos tudásunk. A bérlet a nézők számára a biztonságot és a kiszámíthatóságot jelenti. Ugyanakkor a színházunk iránti bizalmat is, aminek számos tanújelét adta a közönségünk. Ez örömmel tölt el bennünket. De ezzel a bizalommal nem élhetünk vissza” – mondta a direktor.

Ezen a héten már játszik is a a színház. A tervek szerint a Mohácsi János rendezte Francia rúdugrás című vígjátékkal kezdenek szerdán. És pénteken végre bemutatják a Szerelmes Shakespeare című színművet, Szabó Máté rendezésében – a premier még az előző szezonban lett volna.


A 2020–2021-es évad

Nagyszínház:

Ábrahám Pál–Alfred Grünwald–Fritz Löhner-Beda: Bál a Savoyban, operett, rendező: Szőcs Artur

W. Shakespeare: Szentivánéji álom, vígjáték, r.: Rusznyák Gábor

Mel Brooks–Thomas Meehan: Producerek, musical, r.: Béres Attila

Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára, opera, r.: Szabó Máté

Szomory Dezső: Hermelin, színmű, r.: Mohácsi János

Kamaraszínház:

Hamupipőke, zenés mesejáték, r.: Markó Róbert

Tracy Letts: Linda Vista, r.: Keszég László

Harold Pinter: Hazatérés, tragikomédia, r.: Ascher Tamás

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa, r.: Kozma Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában