Múzsák Kertje

2020.07.30. 09:30

Tovább virágzik a Múzsák Kertje

A Feledy-ház kertjében lelt otthonra a karantén után az irodalom. A sorozat folytatódik.

Szaniszló Bálint

20200724 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A Herman Ottó Múzeum és a Múzsák Kertje Alapítvány ,,Irodalom a kertben" című rendezvényt szervezett a Múzsák kertjében. képen: Kégl Ildikó újságíró, novellista, Fecske Csaba költő, író, Balázs István, lokálpatrióta, versmondó

Fotó: Ádám János

A koronavírus miatti bezártság, korlátozások és a karanténirodalom után immár újra közönség elé áll az irodalom, közönség előtt mutatják be alkotásaikat az irodalom művelői. Múlt héten pénteken kora este Fecske Csaba miskolci író, költő volt a vendége a Herman Ottó Múzeum és a Múzsák Kertje Alapítvány Irodalom a kertben sorozata nyitóállomásának.

A miskolci Feledy-ház kertjében, gyönyörű környezetben Kégl Ildikó újságíró, novellista vállalta fel a műsorvezető szerepét, Elek Zsófia és Balázs István „adtak hangot” a költeményeknek, írásoknak, Vihula Mihajlo pedig a tőle megszokott magas színvonalon biztosított zenei körítést az irodalomhoz. A kertben kialakított nézőtér megtelt, mintegy negyvenen foglaltak helyet a hallgatóság körében.

Itt a folytatás

Az első sikerek is arra biztatták Balázs Istvánt, a Múzsák Kertje Alapítvány kuratóriumának elnökét, hogy a sorozat

folytatódjék. Ami biztosnak látszik, hogy augusztus 6-án Zsebők Csaba önálló kötetével látogat el a Múzsák Kertjébe. Az eredetileg történettudományból doktorált Zsebők Csabának az elmúlt évtizedben több verseskötete is megjelent. Ő írta az előszót Kégl Ildikó „Életszag” című lélektani novellákból álló kötetéhez.

Augusztus 14-én kifejezetten a prózáé lesz a Múzsák Kertje. Bátorligeti Mária író és Bene Zoltán regényíró, szerkesztő lesz a vendég.

Bene Zoltán Szegeden élő író, mindemellett többek között az Irodalmi Jelen prózarovatának szerkesztője.

Az érdemes, nemes Rózsasándor kalandjai című kötete 2017-ben elnyerte az Év Könyve Szeged elismerést.

Az idei ünnepi könyvhéten mutatták volna be Bátorligeti Mária első regényét, A gondozónőt. A miskolci írónő könyvét annak ellenére is elkapkodták, hogy idén nem volt könyvhét.

Az Irodalmi Jelen a következőket írta a műről: „Bátorligeti Mária az évtized egyik legjobb magyar regényével jelentkezett. A gondozónő végig feszültségben tartja az olvasót. Témája időszerű: külföldön munkát vállaló fiatal nő története. Gyönyörű

a regény nyelvezete, meghökkentőek költői képei. A történet pedig a kegyetlen realitás és egy mágikus, képzeletbeli világ keveréke.”

(A borítóképen: A Múzsák Kertjében: Kégl Ildikó, Fecske Csaba, Balázs István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában