zene

2020.06.26. 15:00

Közönség előtt játszani az igazi

Dániel szerint az online produkciók igazából nem tudták pótolni az élő koncerteket.

-

Forrás: ÉM

Fotó: Picasa

Szurasenkó Dániel miskolci zenész, művészeti vezető is alig várta már, hogy újra a közönség elé állhasson.

– Nagyon nehéz, hosszú időszak van mögöttünk, s talán a legmegterhelőbb az volt, hogy folyamatosan vártunk – fogalmazott. – Vártunk egy bejelentésre, hogy újra lehet koncert, előadás. Hiányzott az életünkből a reménysugár, hogy ismét színpadra állhatunk és megörvendeztethetjük a drága közönséget!

Hiszem, hogy az Örökkévalónak ezzel is célja volt. Figyelmeztetett minket, hogy most le kell állnunk. Elfelejtettük, hogy mennyi ajándék van az életünkben, hogy milyen sok áldással vagyunk körbevéve. Egyre több hangsúlyt kapott a virtuális világ, a közösségi média és a családunk, a barátaink, az igazi emberi kapcsolatok pedig háttérbe szorultak. Ez nincs jól így, változtatnunk kell ezen. Változtatnunk, hogy gyermekeinknek és unokáinknak hitelesen tudjunk beszélni az igaz emberi értékekről – mondta Dániel.

A zene táplálék

Jelezte: ötven előadása maradt el, és ez hatással volt a saját és családja életére.

– Ugyanakkor látom, hogy ez sem volt véletlen. Mindannyiunknak, így a közönségnek is szüksége van arra, hogy lelkileg feltöltődjön. Egyfajta táplálék a zene, melyet igyekszünk úgy tolmácsolni, hogy mindenki, aki eljön egy-egy koncertre, lelki többlettel menjen haza, és az élmény, az együtt eltöltött percek felemeljék és megnyugtassák. Ez közel 3,5 hónapig elmaradt, és ezt a személyes kontaktust nem tudja pótolni egy-egy online koncert, produkció. Mindenből lehet tanulni, így ebből a helyzetből is. Tanulnunk kell és le kell vonnunk a megfelelő következtetést. Amikor felkelünk és kinyitjuk a szemünket, az első legyen az, hogy hálát adunk. Ugyanis ez sem természetes! S ha lefekszünk, köszönjünk meg mindent, amit aznap kaptunk! Ezekkel a gondolatokkal köszönöm a közönség kitartását, és jó egészséget kívánok mindenkinek, aki olvassa ezeket a sorokat – fogalmazott a zenész.

(A borítóképen: Dánielt a közönség élteti)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában