Dal Miskolcról

2020.05.18. 19:30

Videó: Egy kedves ölelésnek szánták a klipet

Akik Miskolcon nőttek fel, azoknak igazi meglepetés a városról szóló videóklip.

Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

Itthon, veled. Ez a címe annak a dalnak, ami Miskolc napjára született, és azt meséli el, milyen ebben a városban felnőni, felnőttként pedig visszaemlékezni a szülővárosban töltött legszebb napokra, sorsmeghatározó eseményekre.

Emlékezőtúra

A dal szövegét Merecicki-Kiss Judit, a Miskolc Tv riportere, újságírója írta, ő volt a klip rendezője is. A dalt Szécsi Viktória énekli, gitáron Vihula Mihajlo (Misa) kíséri, aki a zeneszerző is egyben.

Judit arról mesélt, hogy Viktóriával és Misával régi álmuk volt, hogy közösen összehozzanak egy Miskolcról szóló dalt. A zenészek ugyanis tudták, hogy Judit verseket ír, korábban volt is közös munkájuk.

A miskolci dal ötlete márciusban vetődött fel újra, amikor a járvány mindenkit bezárt. De az is felmerült, hogy ha már a városról szól a dal, miért ne készülhetne Miskolc napjára. Így egy kedves köszönetnyilvánítás lehetne a részükről.

– Régen motoszkált már a fejemben, jó lenne Miskolcot úgy megmutatni, hogy milyen lehet itt felnőni. Milyen, amikor még gyerekként szerez az ember élményeket, amikor szerelemre talál, majd idős emberként, amikor visszaidézi a Miskolcon töltött emlékeit. Ennek jegyében írtam meg a szöveget, majd megszületett a zene, és persze természetes volt, hogy klipet is készítünk hozzá. Amikor felkerült a videómegosztó oldalra, sokan jelezték, hogy nagyon tetszik nekik. Sőt ismeretlen emberek is írtak, hogy óriási meglepetés volt számukra a dal, mert ők is Miskolcon nőttek fel, és most eszükbe jutottak a szép, régi emlékek – mesélte Judit, hozzátéve –, pont ez volt a célunk. Nem mindenképpen világslágert akartunk, csupán egy kedves emlékezőtúrára hívni az embereket, hogy jusson eszükbe, mi mindent éltek meg ebben a városban. A dalt egy kedves ölelésnek szántuk. A klip készítésekor is a letisztultságra törekedtünk, mert engem, és remélem, még sok embert, ez tud igazán megérinteni – fogalmazott a riporter.

Kedvesek, természetesek

Elárulta azt is, a klipben szereplő idős párral, Kisida Ferenccel és feleségével teljesen véletlenül találkoztak a Népkertben, úgymond a véletlen sodorta az útjukba.

– Nagy köszönet nekik, hiszen nagyon kedvesek voltak, és olyan természetesek, hogy szinte semmit nem kellett nekik magyarázni – mondta végül Judit.

(A borítóképen: Merecicki-Kiss Judit)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában