#maradjotthonesirj

2020.05.19. 08:00

Be vagyunk zárva egy kalitkába

Orosz Szonja és Tóth Rita közös alkotással jelentkeztek felhívásunkra.

Novák Krisztina

Tóth Rita rajza

Forrás: Tóth Rita rajza

Orosz Szonja versét Tóth Rita illusztrálta. Szonja Mezőcsáton él, és a Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója. Szabadidejét szívesen tölti fotózással, versek olvasásával és írásával.

Orosz Szonja

– A költészettel hatodik osztályos koromban kezdtem foglalkozni, ekkor törtek fel belőlem első alkalommal a lelkemet feszítő érzések, gondolatok, az addig bezárt érzelmeim – mesélte Szonja.

– Először egy rímpár, aztán egy versszak, végül megszületett életem első verse. Azóta próbálom az érzéseimet és a gondolataimat rímekben megfogalmazni. Mára életem részévé vált a versírás, amelyben a szüleim is maximálisan támogatnak.

Tóth Rita harminckét éves, párjával Tiszakeszin él, kisgyermekkora óta folyamatosan rajzol, és minden érdekli, ami a kreatív önkifejezéssel kapcsolatos. Ezt támasztják alá tanulmányai is, hiszen fotósként és virágkötőként végzett, de a tetoválás művészete is vonzotta. Éppen ezért öt évvel ezelőtt ismert tetoválóművészek mellett tanulta a mesterséget, és három éve önállóan is gyakorolja a szakmát.

Tóth Rita

– Sokféle művészeti stílust kipróbáltam, és a fotórealisztikus portrérajzolás, a számítógépes képalkotás, valamint a realisztikus és szürrealisztikus ábrázolásformák állnak hozzám a legközelebb – mondta Rita. – Leginkább ceruzarajzokat szeretek készíteni, de nem áll tőlem távol az akvarell, a tempera és az akrilfestés sem. Minden egyes gondolat azonnal vizualizálódik a fejemben, így amikor elolvastam Szonja versét, akkor sem kellett sokáig gondolkodnom, egyből jött az ihlet.

Orosz Szonja: Helyzetjelentés

Köröttem a nagyvilágban

Oly’ sok ember kalitkában,

Új helyzet ez a mostani,

De meg kell tudnunk oldani.

Tartsuk be a szabályokat,

Kérést, s korlátozásokat!

Figyeljünk oda egymásra,

Szükségünk van lelki társra!

Ne hagyjuk, hogy a félelem

Eluralkodjon mindenen!

Segítsük az időseket,

Vegyünk le róluk terheket!

Erősítsük társunk lelkét,

Kérjük Urunknak kegyelmét.

Ebben a nehéz helyzetben

Ő Lelke legyen szívedben.

Ne hagyjuk, hogy a félelem

Eluralkodjon mindenen!

Segítsük az időseket,

Vegyünk le róluk terheket!

Erősítsük társunk lelkét,

Kérjük Urunknak kegyelmét.

Ebben a nehéz helyzetben

Ő Lelke legyen szívedben.

(A borítóképen: Tóth Rita illusztrációja a vershez)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában