Könyv

2020.03.27. 13:30

Virtuális felolvasóesten debütál az új regénye

A Gonosznak hittelek cím akár áthallásos is lehet a jelen helyzetre.

Szaniszló Bálint

Írói nevén Greta May ózdi írónő hatodik könyve a napokban jelent meg Gonosznak hittelek címmel.

„Hangulatában kicsit különbözik az eddigiektől, de a történet előrehaladtával megkapják az olvasók a tőlem megszokott lazább stílust – adott összefoglalót érdeklődésünkre az írónő. – A főhősnőt, Brendát a nagyanyja a vadonban neveli, majd egyik napról a másikra csöppen bele a való világba. Idővel már ő is azt a külsőségekről szóló életet éli, amit rákényszerítenek, miközben fogalma sincs, kiben bízhat…”

Szerencsére úgy tűnik, az olvasók nem bánták, hogy kicsit új vizekre evezett Greta May: hiszen még csak előrendelhető volt a könyv, de már több sikerlistán szerepelt, azóta pedig megérkeztek az első személyes visszajelzéseket is, amik nagyon pozitívak.

A vírus közbeszólt

A koronavírus megjelenése miatt sajnos elmaradnak a tervezett könyvbemutatók és felolvasóestek, amelyek korábban már le lettek egyeztetve könyvtárakkal, művelődési házakkal.

„Próbálok mindenkit kárpótolni. A facebookos írói oldalamon több videó is található, ezekben részletet olvasok fel a regényből, illetve rövidebb írásokkal, a She. hu-n megjelent cikkeimmel is igyekszem szórakoztatni az olvasókat. Azt gondolom, hogy az irodalom és a kultúra a jelenlegi helyzetben még fontosabb, mint egyébként, hiszen a szeretteinken kívül jóformán csak ebbe kapaszkodhatunk. Ha sok időm lenne, a családdal való együttléten túl én is biztosan olvasással – esetleg egy új könyv írásával – tölteném, de egyelőre minden órám foglalt. A magazinnál, ahol dolgozom továbbra is folyik a munka, a home office mellett pedig a fiam tanulását is felügyelnem kell, a kettő együtt elég fárasztó. Ennek ellenére igyekszem minden pillanatban megtalálni az örömöt, és erre biztatok másokat is. Ha pedig minden visszazökken a rendes kerékvágásba, biztosan nekifogok majd egy új regénynek…”

(A borítóképen: Greta May hatodik regényén van túl | Fotó: Varga István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában