Ciróka Babakoncert

2020.01.07. 19:30

Újabb szereplő érkezik Zeneország varázserdejébe

Csipike, a papagáj után egy újabb karakter mutatkozik be január 12-én a közkedvelt babakoncerten.

Nagy-Hankó Krisztina

Népszerű a Miskolci Szimfonikusok programja

Forrás: ÉM

A Miskolci Szimfonikus Zenekar népszerű gyermekprogramja folyamatosan igyekszik az igényekhez alkalmazkodva megújulni, így ebben az évadban új karakterek és ölbeli játékok kalauzolják majd a kicsiket Zeneország varázserdejébe. Az interaktív koncert célja a zenei nevelés mellett, hogy teret nyisson a családoknak a vidám, közös játékra, ismerkedésre.

– Csipikének, a kis papagájnak megsérül a szárnya, ezért nem tud elrepülni Kanáriföldre – mesélte lapunknak Handa Eszter, a zenekar kommunikációs menedzsere – A gyerekek segítségével azonban csoda történik, és a varázsvirágoknak köszönhetően meggyógyul a szárnya, így hazatérhet. Ez történt ősszel a Ciróka Babakoncerteken, amikor is a spanyol zenei kultúrában kirándultak a gyerekek Csipike papagáj társaságában. A következő alkalommal, január 12-én, vasárnap az ázsiai és indonéz kultúrába nyerhetnek betekintést a gyerekek egy új szereplő segítségével. Hogy ki lesz ő? Akik elmennek a koncertre, megtudják! – jelezte Eszter.

Játszva ismerkednek

S hogy miért érdemes ellátogatni a Miskolci Szimfonikusok Ciróka koncertjeire?

A móka és kacagás mellett a picik játszva ismerkedhetnek a zenével. Olyan zenepedagógiai módszerek épülnek be a forgatókönyvbe mint a Kodály-koncepción alapuló szolmizáció, vagy a Kokas-módszer által preferált mozgásos-zenehallgatás. Mindez játszva, dalolva, mondókázva, mozgásos-, és ölbéli feladatokkal és élőzenei kísérettel a szimfonikusokból alakult kamaraegyüttesek jóvoltából. A műsor tematikája mindig az adott évszakhoz, ünnepkörhöz kapcsolódik, erre fűződik fel az alaptörténet. A koncert végén pedig a hangszereket is megismerhetik közelebbről a gyermekek.

A Ciróka Babakoncerteket 2014-es indulása óta évadonként 3 alkalommal (ősszel, télen és tavasszal) 2-2, tehát összesen 6 alkalommal szervezik meg. A program helyszíne 2018 őszétől a zenekar székháza (Miskolc, Fábián u. 6/a., Fábián Malom). Ezeken az alkalmakon a próbaterem igazi játszóházzá alakul, sok-sok játékkal és színes kellékkel. A megszokott 3 turnus mellett pedig, évente 1-2 alkalommal a Népkerti Vigadóba is elviszik a babakoncerteket, sorolta a kommunikációs menedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában