Útikönyv

2020.01.23. 12:30

Rákóczi nyomában a Kárpát-medencében

A 600 oldalas, 500 képet tartalmazó kiadvány több mint 6000 túrát kínál.

Bódisz Attila

A könyvbemutatón (balról): Szamosvölgyi Péter, Kiss Róbert Richárd és Szabó Gergely, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke

Fotó: Bódisz Attila

A Magyar Kultúra Hete programsorozat keretében mutatták be Sátoraljaújhelyen a Rákóczi nyomában – Kárpát-medence útikönyvet, amely a tavalyi II. Rákóczi Ferenc-emlékévhez kapcsolódóan jelent meg.

Széles lehetőségek

A könyvbemutatón megtartott bevezetőjében Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere elmondta: a különleges kiadvány ötvözi a jelent a múlttal, vagyis a látnivalókat, történelmi emlékhelyeket az érintett település, a térség bemutatásával, a hasznos információk közlésével. A polgármester kiemelte azt is, hogy Zemplén, valamint Sátoraljaújhely is szerepel a kiadványban. Így aki kézbe veszi a könyvet láthatja, milyen széles lehetőségei vannak azoknak, akik a térségbe érkeznek kikapcsolódni, pihenni – fűzte hozzá.

Sokrétűen felhasználható

A kötetet Kiss Róbert Richárd turisztikai újságíró, kommunikációs szakértő mutatta be, aki elmondta: a kiadvány ötlete Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól, valamint Hajnal Virág főosztályvezetőtől származik. Ezt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, Erdélyi Rudolf fejlesztette tovább annak érdekében, hogy a kiadvány legyen egy sokrétűen felhasználható útikönyv, amely a lehető legszélesebb körű információhoz juttatja mindazokat, akik a Határtalanul elnevezésű, diákok határokon átívelő utazását segítő programban részt vehetnek vagy rendszeresen részt vesznek. Így a kötetet elsősorban pedagógiai szervezeteknek, pedagógusoknak, utazási irodáknak szánják. Elhangzott az is: a 600 oldalas, 500 képet tartalmazó kiadvány több mint 6000 túrát kínál, amelyek között az egynapostól az egyhetesig található programkínálat. Gyalogtúrázók, autósok, busszal és vonattal utazók egyaránt találhatnak benne számukra elérhető látnivalókat, szálláshelyeket, éttermeket. A 36 tematikus fejezetet széles szerzőgárda állította össze, a helyszíneket maguk be is járták, így az ott leírtak saját tapasztalatokon alapulnak – fogalmazott az újságíró. Hozzáfűzte azt is: valószínűleg 2020 nyarára egy, a kötet tartalmához szorosan kötődő digitális térkép is felkerül a határtalanul.net internetes portálra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában