Film

2020.01.15. 16:30

Gáspár Tibor lett a feltaláló

Mozifilm készült a Béres Csepp megalkotójáról.

KE

Gáspár Tibor a Béres Józsefről szóló filmben

Forrás: Pannonia Entertainment

2020. február 6-tól játsszák országszerte a mozikban A feltaláló című új magyar játékfilmet. A Gyöngyössy Bence rendezésében készült életrajzi dráma a Béres Csepp megszületésének izgalmas történetét mutatja be.

„Harcolni kell az igazunkért”

A film cselekménye mintegy tíz évet felölelve Béres József drámai életszakaszára összpontosít: a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig. Béres József legendás készítménye, a Béres Csepp fejlesztése közben – húga betegsége miatt is – versenyt futott az idővel, miközben a regnáló hatalom folyamatosan a kutató teljes ellehetetlenítésére tört.

Béres Józsefet a Miskolci Nemzeti Színház tagja, Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színész alakítja, aki szerint A feltaláló története ma is aktuális, a kreatív elméknek, a más utakat járóknak mindig meg kellett küzdeniük a hatalommal. „Mindig harcolni kell az igazunkért, így tette ezt Béres József is” – mondta a színész, akit casting nélkül választottak, a forgatókönyv írása közben is neki szánták a főszerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában