Miskolc

2020.01.25. 22:15

Átadták a Múzsa díjat

Nemrég ért véget az a fergeteges hangulatú díjátadó gála a Miskolci Nemzeti Színházban, amelynek műsoráról is – rendhagyó módon – a 2019-es év Múzsa díjazottai, a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium jazz tanszaka – régi és új növendékek, valamint a tanszak tanárai – gondoskodtak.

Novák Krisztina

Fotó: Kozma István

Az est háziasszonya Radnai Erika volt, aki kihangsúlyozta, hogy immáron tizennyolcadik alkalommal kerülhetett sor a Múzsa díj átadására, ami komoly értéket képvisel régiónkban.

Veres Pál, Miskolc polgármestere egyben a díjat odaítélő kuratórium egyik tagjaként köszöntötte a közönséget és kiemelte: “Öröm látni, milyen sok művész és intézmény van Miskolcon, akik méltóak lehetnek a rangos elismerésre”.

Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, a díjat odaítélő kuratórium elnöke elmondta, hogy: “A jazz zene mintegy húsz éve gazdagítja Miskolc város művészetét, ezért a feladat az, hogy továbbra is őrizni és fejleszteni kell a jazz oktatás színvonalát”.

Az elmúlt húsz évet követő változásokra egy Darwin idézettel utalt, mely szerint: “Mindig a változni képes fajok maradnak fenn”.

Ennek szellemében megújult a Múzsa díj logója, az elmúlt évben megalapították a Múzsa díj pódiumot és Múzsa reménységek néven új kategóriát is létrehoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában