Fölszállott a páva

2019.12.17. 16:00

Szárnyalnak a Prücskök

A Szinvavölgyi Néptáncműhely csapata a Fölszállott a páva döntőjében szerepel december 20-án.

Nagy-Hankó Krisztina

A Prücskök a siker útján

Forrás: A néptáncműhely fotója

Betáncolták magukat a döntőbe. A zsibongóban nagy volt az izgalom a műsor kezdetekor, hiszen az együttesek közül először léptek színpadra – emlékszik vissza a múlt heti középdöntőre Maródi Attila művészeti vezető.

Úgy gondolták, hogy nem elég magas a pontszám, amit kaptak, ezért mindenkin érezhető volt a feszültség. Ettől függetlenül a hangulat fantasztikus volt. Amikor kiderült, hogy továbbjutottak, akkor viszont már örömmámor volt – összegezte a művészeti vezető. Nagy felelősség, hiszen az együttest és Miskolcot is képviselik.

Egyre nő a népszerűség

Az elmúlt vasárnap volt a Szinvavölgyi év végi gálája Miskolcon, amelynek házigazdája „a páva” egyik műsorvezetője, Novák Péter volt. A tévés személyiség elmondta a fiataloknak, hogy idén megduplázódott a műsor nézettsége, és nemcsak Magyarországon, külföldön is sokan nézik. Azért is felelősség, mert példát állítanak a néptáncegyüttesek, a gyerekek és az ország elé – tette hozzá Maródi Attila. Magasan van a mérce, nagy a feladat. Hétfőn elkezdték a próbákat, naponta hat órát táncolnak. Szerdán már ismét Budapesten lesznek. A gyerekek a hétre felmentést kaptak az iskolából, hogy készülni tudjanak. Rendkívül fárasztó ez az időszak, de egyben hatalmas élmény is számukra. Hazai anyagot táncolnak majd a döntőben, zempléni táncokat, a Hegyközből és Bodrogközből, lesz benne hatoztató és keménycsárdás is. Gyönyörű, autentikus viseletekben lesznek, melyek ezúttal az együttes saját ruhái. Most nem adtak címet a 4 és fél perces produkciónak, mert a zsűri elvárása főként az, hogy a táncról szóljon a műsor.

Nagy dicsőség

Mindenki nagyon izgatott, és szinte eltűnik a fáradtság, pedig igazából el vannak fáradva. Ennyi idő után, amit már a tévéstúdióban töltöttek, természetesen barátságok is szövődtek a gyerekek között. A továbbjutottak néha bánatosan veszik tudomásul, ha egy-egy más településről vagy csoportból érkezett társuk kiesik, és a következő alkalommal már nem fognak találkozni. Tehát elmondható, hogy túl azon, hogy a népzenét, néptáncot népszerűsíti a műsor a fiatalok körében, a másik hozadéka a közösségépítés. Már az is hatalmas dicsőség, hogy a döntőig jutottak. Az a számos profi fénykép és videó, ami készült róluk már eddig is a műsor kapcsán, kiváló reklám az együttesnek, így mindenképpen nyertesek már most – hangsúlyozta lapunknak nyilatkozva a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában