lapszám- és kötetbemutató

2019.12.17. 09:00

Kettővel több Műút-szám lesz ismét évente

Hosszabb szünet után újra miskolci lapszámbemutatót tartottak.

Bájer Máté

Jenei László (jobbra) a Műút folyóirat lapszámbemutatóján

Fotó: Kozma István

A Miskolci Galéria padlástermében kiállított rajzok, metszetek és faragványok különleges atmoszférát kölcsönöznek: kiválóan alkalmassá teszik irodalmi események lebonyolítására ezt a teret. A Nagy rúgó és a Támaszkodó című monotípiák között némi várakozással telt az idő. Végül rövid csúszással, de megkezdődött a rendezvény.

Veres Pál polgármester elmondta, kiemelten fontosnak tartja a miskolci kultúrát, és a 2007 óta fennálló, Miskolcon szerkesztett Műút is számíthat a támogatására.

Jenei László, a lap kritikai szerkesztője beszámolt arról, hogy a Műút a Magyar Tudományos Művek Tárában ez évtől tudományos és lektorált fórumnak minősül, ami nagy lépés a folyóirat életében.

Hajó a ködben

Jenei László beszélgetőpartnerei Nagy Csilla irodalomtörténész, szerkesztő, valamint Porkoláb Tibor irodalomtörténész voltak. Az eszmecsere nagy részét egy, az új lapszámban megjelenő kritikai írás tette ki, aminek centrumában Závada Pál Hajó a ködben című könyve állt.

Ezután feLugossy László verseskötetét mutatták be a közönségnek.

Új remény

Jenei László lapunknak elmondta, a regionális támogatásoknak köszönhető, hogy Miskolcon is be tudják mutatni a lapszámot – sok a fővárosi szerző, pénzbe kerül az utaztatásuk. Elárulta, hogy az utóbbi időben bevett éves négy lapszám helyett újra kéthavonta jelenik majd meg a Műút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában