Versmondó verseny

2019.12.18. 12:30

Huszonnégy karácsonyi verscsomag ajándékba

Versekkel és prózával töltötte meg képzeletbeli adventi naptárát a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub.

Detzky Anna

Szente Erzsébet verset mond

Fotó: Ádám János

„Immár harmadik alkalommal hirdettük meg ezt a találkozót vendégeink, barátaink, versmondóink és klubtagjaink számára, hogy a ma délelőttöt együtt, a karácsonyi ráhangolódás és adventi várakozás jegyében töltsük” – vezette be az Adventi és Karácsonyi Vers- és Prózamondó versenyt Szabóné Nagy Julianna, a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub vezetője, amit a Miskolci Verskedvelők Baráti Köre közreműködésével szervezett a klub, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. „Azért nevezem szívesebben találkozónak, mint versenynek a mai együttlétet, mert itt nemcsak egymással, de a költők gondolataival is találkozunk.”

Kinyíltak az ablakocskák

Huszonnégy karácsonyi gondolatcsomaggal lepték meg egymást az idősek.

„Sokat gondolkodtam, hogy a versenyzőket milyen sorrendbe tegyem, aztán mivel 24-en vannak, az az ötletem támadt, hogy képzeljünk el egy sajátos adventi naptárat. Az adventi naptár készítésének gondolata a 19. század elejétől született meg, amikor egy német anyuka a kisfia számára csinálta az első ilyet, hogy a gyerek feszültségét és várakozását oldja és minden nap kapjon valami apró meglepetést szentestéig. Képletesen kinyitunk egy-egy ablakot és megjelenik előttünk egy téma” – ismertette a verseny menetét Szabóné Nagy Julianna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában