néptáncosok

2019.11.28. 15:30

Szinvavölgyi Prücskök pénteken Pávában

Már két napja Budapesten van és a forgatásra készül a Szinvavölgyi Néptáncműhely Prücskök csapata.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: A Szinvavölgyi Prücskök fotója

Péntek este fél 8-kor kezdődik a „Fölszállott a Páva” című műsor elődöntője, élő közvetítés a Duna Televízióban, amelyben a 12-ik produkció lesz az övék, Bukovinai táncokat adnak elő.

Az előkészületek feszített tempóban folytak. Túl vannak a fotózáson, kis filmet is készítettek róluk, illetve színpadi próbán is részt vettek, egész nap a televízióban voltak. Mozgalmas folyamat volt, mire a mai szerepléshez értek. Először be kellett küldeni egy videót, amit 12 tagú zsűri értékelt, így jutottak be a szeptemberi előválogatóra, majd ott 18 együttesből 12-t válogattak be az élő adásba. Elindult a felkészülés. Három koreográfiát kellett megtanulniuk és 4 és fél percre beállítani.

Ha továbbjutnak, december 13-án lesz a következő megmérettetés élő adásban. A 9-14 éves korú gyerekek nagyon lelkesek, és rengeteget dolgoztak végig. Lévai Anita és Maródi Attila tanítja őket kiskoruk óta, akik mindent megtettek, hogy a legjobbak között is kiemelkedőek legyenek. Már csak a zsűri döntésén múlik, hogy lesz-e út a középdöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában