Kiállítás

2019.11.25. 09:30

Bevették a könyvtárat is

Zempléni alkotók kiállítása nyílt Miskolcon.

Szaniszló Bálint

40 éve alakult a Zempléni Rajztanárok Alkotó Köre

Forrás: sarospatak.hu

A Zempléni Rajztanárok Alkotó Köre december 9-én ünnepeli megalakulásának 43. évfordulóját. Ebből az alkalomból november 20-án, szerdán Na-Túra címmel nyílt kiállításuk a miskolci Móra Ferenc Könyvtárban. A kiállítást Csetneki József képzőművész nyitotta meg.

Sok helyre eljutottak

A korabeli, 1976-os jelenléti ív alapján is igazolható, hogy a rajztanárok köre tágan értelmezett zempléni közösség, hiszen már az alakuláskor csatlakoztak nemcsak környékbeli, hanem távolabbi településen élő, alkotni vágyó pedagógusok is. Azóta tart és folyamatosan erősödik a Sárospatakhoz való kötődés, alkotóéveik meghatározó részévé vált a szakköri tagság.

A kör tagjai az elmúlt évek során számtalan egyéni és csoportos kiállításon vettek részt szerte a világban. Műveikkel ott vannak a Zempléni Nyári Tárlatokon, a Miskolci Téli Tárlaton. Megfordultak az ország minden zugában, Németországban, Japánban és Ausztráliában is szerepeltek. Alkotásaikkal számos elismerést és díjat nyertek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában