Miskolc

2019.11.06. 17:30

Akik láthatatlanul dolgoznak

A szabadtéri tárlat a rászorulókon segítő embereket és szervezeteket mutatja be.

Tajthy Ákos

Fotó: Kozma István

Első vidéki állomására, a miskolci Városház térre érkezett a Jószolgálat díj 2018/19-es díjazottjait bemutató vándorkiállítása. A tárlatot, a díjat és annak egyik miskolci díjazottját, Tisza Leventét hétfőn délután mutatták be a városházán.

Gáspár Judit, a Jószolgálat díj szóvivője emlékeztetett, az elismerést Báró Twickel György alapította még 2016-ban.

– Minden évben azok az emberek, ügyek, szervezetek, közösségek kapják az elismerést, akik szociális munka területén sokat tettek a rászorulókért – hajléktalanokért, családokért, idősekért – mondta.

Bárki jelölhet

A szóvivő arra biztatott mindenkit, hogy jelöljenek kiemelkedő szociális munkát végző személyt és szervezetet az idei Jószolgálat díjra. Idén a jelölési időszak november 30-áig tart, eddig lehet beadni a nevezéseket a díj honlapján (joszolgalatdij.hu/jeloles).

 

Miskolc polgármestere, Veres Pál gratulációját fejezte ki Tisza Leventének. Mint mondta, városvezetőként nagy hangsúlyt fog fektetni Miskolc szociális sebhelyeinek a gyógyítására – ebből pedig Lyukó-völgy sem maradhat ki.

– A város jövője szempontjából kulcsfontossága van a közösségeknek, éppen ezért erősíteni kell azokat. Hiszem, hogy Miskolc szociális problémájának megoldása csak úgy lehetséges, ha az érintett közösségek, a szakemberek és az önkéntesek közösen dolgoznak ezen – mondta a városvezető, hozzátéve: biztos benne, hogy ez kis lépésekben lesz csak megvalósítható.

Évtizedek óta

Tisza Levente, a 2018/19-es év Jószolgálat díjasa évtizedek óta segíti a borsodi régió rászorulóit.

Tiszteletbeli lyukósiként öt éve vezeti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programját és az ennek a keretében működtetett helyi közösségi házat. A díjazott köszönetét fejezte ki, hogy munkáját elismerték, hangsúlyozva, ez a szolgálat munkatársai és a helyi közösség összefogása nélkül nem lehetne eredményes.

A Jószolgálat díjasokat bemutató szabadtéri kiállítás december 3-ig tekinthető meg a Városház téren.


A Jószolgálat díj 2018/2019-es évadának díjazottai

  • Hivatásszerűen végzett szociális munka – egyéni kategória: Siposné Kohári Szilvia; Mezei Ádám; Tisza Levente
  • Hivatásszerűen végzett szociális munka – szervezeti kategória: Fészek Gyermekvédő Egyesület; Magyar Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona; SZÉRA Szociális és Rehabilitációs Alapítvány
  • Életműdíj: Tuczainé Régvári Marietta
  • Önkéntesen végzett szociális munka – egyéni kategória: Elekné Román Katalin
  • Önkéntesen végzett szociális munka – közösségi kategória: Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában