Zsolca Táncegyüttes

2019.10.29. 12:00

Harmincévesek lettek...

Szombaton gálaműsorral ünnepelte születésnapját a Zsolca Tánceggyüttes.

Hajdu Mariann

Örömtáncot mutattak be a 30 éves jubileumi gálaműsorukon a Zsolca Táncegyüttes tagjai

Fotó: Bujdos Tibor

1989-ben alakult a Zsolca Táncegyüttes, az együttes volt és jelenlegi tagjai – telt ház előtt – gálaműsorral ünnepelték a kerek évfordulót a felsőzsolcai rendezvények házában.

 

Orosz Lászlótól, az együttes vezetőjétől megtudtuk, öt évenként szerveznek hasonló műsort, amikor együtt lépnek színpada a korábbi és a jelenlegi táncosok.

– Fontos találkozók ezek, hiszen a próbateremben végzett munka nem annyira látványos, itt viszont megmutathatjuk, mit tudunk, és mennyit fejlődtünk az évek alatt.

A találkozókon színpadra léphet az is, aki a kezdetektől, immár 30 éve tagja az együttesnek, és az is, akit másfelé, például Szegedre repített az élet. Több család is együtt táncol, hiszen van, ahol anya és lánya, és van, ahol apa és leánya is táncol, táncolt a Zsolca Táncegyüttesben.

Orosz Lászlótól megtudjuk, a jelenlegi csapat átlagéletkora 25 év, de ebbe beletartozik az 53 éves Tóth Sándor ugyanúgy, mint a 12 éves Csordás Marika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában